Már holnap kipróbálja új F1-es autóját a Ferrari - F1VILÁG.HU

Már holnap kipróbálja új F1-es autóját a Ferrari

HIRDETÉS
Olasz sajtóhírek szerint már rögtön a keddi bemutató után pályára viheti 2023-as Forma-1-es versenyautóját a Ferrari csapata.
Carlos Sainz, Ferrari, shakedown, F1-75

A patinás istálló Maranellóban rántja le a leplet új versenygépéről, mely az SF-23-as kódjelet viseli majd az előttünk álló idényben. A bemutató 11 óra 25 perckor kezdődik majd, az F1Világon pedig természetesen élőben közvetítjük.

A Gazzetta dello Sport értesülései szerint a Ferrari nem akarja pazarolni az időt, már rögtön a délelőtti bemutató után pályára vinné az új autót. A maranellóiak viszont kedden még nem a szokásos „filmforgatási napjaik” egyikét „lövik el”, a szabályok ugyanis lehetővé teszik, hogy a csapatok amolyan demóeseményeket rendezzenek olyan pályákon, melyek nem rendelkeznek F1-es homologizációval. Az ilyen alkalmakkor legfeljebb 15 km megtételére van lehetőség.

A Ferrari fioranói tesztpályája pedig pontosan ilyen, így a csapat már kedden megtehet egy rövid „sétát” az új masinával. Tavaly egyébként ugyanezt csinálták az F1-75-ös kódjelű autóval.

A Scuderia a héten első filmforgatási napját is letudja az új autóval, méghozzá a bemutatót követő napon, szerdán, tulajdonképpen ugyanakkor, mint amikor a Mercedes is bejáratja 2023-as versenygépét Silverstone-ban. A filmforgatási napokon a csapatok maximum 100 km-t tehetnek meg, és kötelező a Pirelli demóabroncsait használniuk.

Szerdán egyébként a Ferrari mindkét pilótája kipróbálhatja majd az SF-23-ast – hogy kedden ki járathatja majd be, azt egyelőre nem tudni.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!