Már idén saját prototípussal állna elő az F1-es bemutatkozásra készülő Audi - F1VILÁG.HU

Már idén saját prototípussal állna elő az F1-es bemutatkozásra készülő Audi

HIRDETÉS
Részleteket osztott meg a 2026-os debütálásra készülő Audi a Forma-1-es projektjéről. A Sauber új motorpartnere háza táján feszített menetrendű fejlesztések zajlanak.
Audi

Az Audi a tavalyi év során jelentette be, hogy a 2026-os szabályváltozások idején motorgyártóként csatlakozik a Forma-1-hez, egészen pontosan a jelenleg Alfa Romeo néven versenyző Sauber partnereként. Bár a rajtrácsra csak három év múlva állhatnak fel, a német márka már most intenzív fejlesztésekkel készül a bemutatkozásra. Ennek részleteiről Shanghaiban osztottak meg információkat.

„Az utóbbi hónapok során igazán beindult az Audi F1-es projektje. A 2026-os hajtáslánc alapjait most fektetjük le, ez az erőforrás koncepciókészítési szakasza. Nagy figyelmet fordítunk a részletek kidolgozására, például az anyaghasználatra és a gyártási technológiákra, de figyelmet kap a hibrid hajtáslánc energiamenedzsmentje is” – árulta el Oliver Hoffman, a technikai fejlesztésekért felelős részleg vezetőségi tagja.

Mielőtt egy teljes erőforrást összeállítana, az Audi egy egyhengeres motort alkotott meg, amit a tavalyi év vége óta folyamatosan tesztel. A márka célja, hogy az idei év vége előtt előálljon és tesztelni kezdjen egy komplett hibrid hajtásláncot, annak minden komponensével. A felkészülés során kifejlesztett komponenseket várhatóan a márka egyéb autóban és projektjeiben is viszontláthatjuk majd. Ennek érdekében a Neuburg városában található szimulátorukat F1-es színvonalra tervezik felemelni.

Jelenleg 260 fő dolgozik a projekten, közülük jó néhányan jelenlegi F1-es csapatoktól igazoltak át. A toborzás jelenleg is zajlik, annak lezárultával a létszám valószínűleg 300 fölé emelkedik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!