Már jövőre F1-es verseny lehet Szaúd-Arábiában

A legfrissebb médiajelentések szerint már 2021-ben Forma-1-es versenyt rendezhetnek Szaúd-Arábiában, ráadásul a közel-keleti ország évi mintegy 19,5 milliárd forintnak megfelelő összeget fizet a futam lebonyolításáért.

A Daily Mail című lap értesülései szerint F1-es pályát is építenének a versenyszervezők, 2021-ben azonban kivételesen még egy utcai helyszínen bonyolíthatnák le a futamot.

Az persze, hogy már jövőre Forma-1-es verseny lesz Szaúd-Arábiában, még közel sem végleges, hiszen a száguldó cirkusz versenynaptára igencsak sűrű, ráadásul 2021-ben várhatóan Miamiba is ellátogat majd a mezőny.

Hirdetés
 

Úgy tudni, a Forma-1 vezetősége, valamint az Aramco, a királyság tulajdonában lévő olajvállalat – mely egyébként a világ leggazdagabb vállalata, a becslések szerint 2 milliárd dollár értékű – már meg is állapodtak egy globális szponzori együttműködésben. Ennek megfelelően a versenyt vélhetően Aramco Szaúd-Arábiai Nagydíj néven rendezik.

A Forma-1 mezőnye egyébként rendszeresen ellátogat a Közel-Keletre, hiszen Bahreinben és Abu Dhabiban is évek óta rendeznek futamokat.

Úgy hírlik, az ország évi 50 millió fontot, azaz mintegy 19,5 milliárd forintot fizethet a versenyrendezésért. A futamot vélhetően a szezon elején tartják majd, hiszen május és szeptember között a nyári forróság miatt problémás lenne.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!