Már jövőre Forma-1-es verseny lehet Miamiban

Circuit of the Americas, Austin, Texas, United States of America. Sunday 22 October 2017. World Copyright: Glenn Dunbar/LAT Images ref: Digital Image _X4I4933, grid girls, America, flag USAGP2017
Fotó: Pirelli

Miami város önkormányzata jövő héten tart szavazást arról, hogy több évre szóló megállapodást kötnek-e a Forma-1 tulajdonosával. Ha igen, akár már 2019-ben verseny lehet a város utcáin.

Miami városi bizottság jövő csütörtökön, május 10-én ül majd össze, a találkozón pedig egyebek mellett szóba kerül majd az is, hogy 2019 és 2028 között Floridában is F1-es versenyt rendezzenek-e.

Ha a szavazás során a többség igennel voksol, Miami város vezetősége július 1-ig meg is állapodhat a Forma-1 vezérkarával.

Az első versenyt a tervek szerint 2019 októberében tartanák.

A Forma-1 tulajdonosa, a Liberty Media már többször szót ejtett arról, szeretnék kiterjeszteni jelenlétüket az Egyesült Államokban.

Közben felmerült a pletyka, hogy Azerbajdzsán kikerülhet az F1-es naptárból, a bakui verseny promótere azonban cáfolta mindezt. Az Azeri Nagydíj szerződése egyébként 2020 végén jár le.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS