Már jövőre Forma-1-es verseny lehet Miamiban

Fotó: Pirelli
Circuit of the Americas, Austin, Texas, United States of America. Sunday 22 October 2017. World Copyright: Glenn Dunbar/LAT Images ref: Digital Image _X4I4933, grid girls, America, flag USAGP2017

Miami város önkormányzata jövő héten tart szavazást arról, hogy több évre szóló megállapodást kötnek-e a Forma-1 tulajdonosával. Ha igen, akár már 2019-ben verseny lehet a város utcáin.

Miami városi bizottság jövő csütörtökön, május 10-én ül majd össze, a találkozón pedig egyebek mellett szóba kerül majd az is, hogy 2019 és 2028 között Floridában is F1-es versenyt rendezzenek-e.

Ha a szavazás során a többség igennel voksol, Miami város vezetősége július 1-ig meg is állapodhat a Forma-1 vezérkarával.

Az első versenyt a tervek szerint 2019 októberében tartanák.

A Forma-1 tulajdonosa, a Liberty Media már többször szót ejtett arról, szeretnék kiterjeszteni jelenlétüket az Egyesült Államokban.

Közben felmerült a pletyka, hogy Azerbajdzsán kikerülhet az F1-es naptárból, a bakui verseny promótere azonban cáfolta mindezt. Az Azeri Nagydíj szerződése egyébként 2020 végén jár le.

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!