Már jövőre hangosabbak lehetnek az F1-es motorok

Lapértesülések szerint akár már jövőre hangosabbak lehetnek a jelenlegieknél a Forma-1-es csapatok által használt V6-os turbómotorok.


Lapértesülések szerint akár már jövőre hangosabbak lehetnek a jelenlegieknél a Forma-1-es csapatok által használt V6-os turbómotorok.

A tavaly bevezetett hibrid erőforrásokat rengeteg kritika érte, nem ritkán meglehetősen gyatra hanghatásuk miatt.

A motorgyártók még az elmúlt idény során elkezdtek ötletelni azzal kapcsolatban, miképp is lehetne hangosabbá tenni őket, ám ezek a próbálkozások végül nem vezettek semmire.

A Motorsport.com című internetes lap azonban úgy értesült, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kérésére a gyártók most egy olyan szabály megalkotásán dolgoznak, mely gyakorlatilag rákényszeríti őket arra, hogy a következő idénytől kezdődően a kipufogórendszerek kialakítását másképp végezzék a nagyobb hanghatások érdekében.

A tervek szerint a jelenlegi egy kipufogócső helyett 2016-ban már kettőt kellene kötelezően használni: a források szerint az egyik kipufogót kvázi lefúvószelepként használják majd, míg a másik közvetlenül a motor hangját hallatja majd.

Bár ezzel a módosítással a motorok hangja még közel sem lesz olyan, mint a korábban használt V8-asok esetében, a helyzet várhatóan jelentősen javul majd a mostanihoz képest.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!