Már jövőre Mercedes-motorra válthat a Red Bull - F1VILÁG.HU

Már jövőre Mercedes-motorra válthat a Red Bull

HIRDETÉS

Német sajtóinformációk szerint nem kizárt, hogy már 2016-ban a Mercedes erőforrásaival vág neki a Forma-1-es világbajnokságnak a Red Bull csapata.


Német sajtóinformációk szerint nem kizárt, hogy már 2016-ban a Mercedes erőforrásaival vág neki a Forma-1-es világbajnokságnak a Red Bull csapata.

Az osztrák istálló korábban sorozatban négy világbajnoki címet nyert jelenlegi partnerével, a Renault-val, a V6-os hibrid erőforrások bevezetése óta azonban képtelen régi formájában tündökölni – főleg a francia aggregátok gyengesége és megbízhatatlansága miatt.

Az már tulajdonképpen kész tényként kezelendő, hogy a felek útjai 2016 végén elválnak – ekkor jár le ugyanis egymással kötött megállapodásuk –, az Auto Motor und Sport című német szaklap szerint azonban a Red Bull most arra hajt, hogy már jövőre Mercedes-motorokra váltson.

A publikáció szerint a Milton Keynes-i alakulatnál betelt a pohár, és állítólag szerződést bontana a Renault-val egy olyan záradékra hivatkozva, mely gyenge teljesítmény esetén lehetővé teszi ezt.

A Renault-nál azonban jelenleg is fejlesztik a V6-os erőforrást, és az Orosz Nagydíjra körönként másfél tizedmásodperces javulást várnak – ha azonban partnerségük befejeződne a Red Bull-lal, az azt jelentené, hogy négy motorfejlesztési zsetont gyakorlatilag elpazarolnának.

Az AMuS szerint nem kizárt, hogy az elmérgesedett viszony a bíróságon folytatódik, ami a Red Bullnak nem jöhet jól, ebben az esetben ugyanis előfordulhat, hogy a Mercedes inkább kihátrál, hiszen nem szeretne konfliktusba keveredni a francia gyártóval. Ismert, hogy a két vállalat még 2014 októberében szövetségre is lépett egymással egy utcai autók fejlesztésére vonatkozó projektben.

A Renault jelenleg is mérlegeli, hogy miképp kívánja folytatni szerepvállalását a Forma-1-ben 2017-től – miután szerződése lejár a Red Bull-lal és a Toro Rossóval. Úgy tudni, jó esély van arra, hogy a franciák gyári csapatot indítanak. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója szerint a Renault az Olasz Nagydíjig eldönti, hogy felvásárolja-e a Lotus csapatát.

A szakember mindazonáltal a pletykákat cáfolja a hivatalos álláspontot ismételte, miszerint a Red Bull tiszteletben kívánja tartani a Renault-val kötött megállapodást: „A hivatalos válasz így hangzik. 2016 végéig szerződésünk van a Renault-val. Információink szerint a Renault Monzáig dönteni fog jövőjéről. Utána ennek megfelelően járunk el.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!