Már jövőre visszatérhet a Forma-1 Mexikóba

Nagy meglepetésre akár már jövőre Mexikóba látogathat a száguldó cirkusz mezőnye – értesült megbízhatói forrásaiból az AUTOSPORT című angol szaklap.


Nagy meglepetésre akár már jövőre Mexikóba látogathat a száguldó cirkusz mezőnye – értesült megbízhatói forrásaiból az AUTOSPORT című angol szaklap.

Bár a csapatok még nem kapták kézhez az előzetes 2014-es versenynaptárat, az AUTOSPORT úgy tudja, a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone szeretné már a következő szezonban Mexikóvárosba vinni a királykategóriát.

A neves szaklap forrásaira hivatkozva leírja, a mexikói futamot az austini versennyel egy héten belül tartanák, és minden valószínűség szerint ideiglenes helyet kap a naptárban mindaddig, amíg a kereskedelmi szerződések meg nem köttetnek, illetve, amíg nem készül el a versenypálya Mexikóvárosban.

A korábbi tervek szerint a következő néhány évben Cancún látta volna vendégül a Forma-1 mezőnyét, Carlos Slim Domit mexikói üzletember azonban egy ideje már keményen dolgozik a mexikóvárosi projekt megvalósításán.

Az AUTOSPORT szerint a mexikóvárosi versenypályát – mely utoljára 1992-ben adott otthont F1-es versenynek – 2014-re alkalmassá lehet tenni arra, hogy újra futamot rendezzenek rajta.

Korábban Carlos Slim Domit az FIA magazinjának, az AUTO-nak nyilatkozva elmondta, meggyőződése, hogy Mexikóba hamarosan visszatérhet a királykategória.

„Hiszem, hogy van lehetőség arra, hogy több futamot rendezzenek Amerikában, és úgy gondolom, Mexikó megfelelő helyszín lenne” – mondta a szakember.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!