Már július 4-én aláírt Piastrival a McLaren, ám állítják, teljesen nyitottak voltak Ricciardóval szemben - F1VILÁG.HU

Már július 4-én aláírt Piastrival a McLaren, ám állítják, teljesen nyitottak voltak Ricciardóval szemben

HIRDETÉS
Már július 4-én aláírta szerződését a McLaren Forma-1-es csapatával Oscar Piastri, a wokingi gárdánál pedig állítják, Daniel Ricciardo az elmúlt hetekben teljes mértékben tisztában volt az istálló versenyzőkkel kapcsolatos terveivel.
Daniel Ricciardo, McLaren, on the grid

Múlt héten derült ki, a McLaren az idei szezont követően közös megegyezéssel megválik Ricciardótól, kinek eredeti szerződése a 2023-as év végéig szólt a csapatnál. A brit istálló aztán a Belga Nagydíj pénteki napján erősítette meg, az ausztrál pilóta helyét honfitársa, Oscar Piastri veszi majd át.

A fiatal versenyző ügyét a héten vizsgálta a Forma-1 szerződésekkel foglalkozó bizottsága, miután kiderült, hogy nemcsak az Alpine, de a McLaren csapatával is szerződést kötött a következő évadra. A CRB végül úgy döntött, a McLarennel tető alá hozott megállapodását tekinti érvényesnek, így Piastri Lando Norris csapattársaként mutatkozhat be az F1-ben.

A bizottság által kiadott közleményből egy érdekesség is kiderült: Piastri július 4-én kötött szerződést a McLarennel, miközben Daniel Ricciardo július 13-án, a pletykákra reagálva közösségi oldalán nyugtatta meg rajongóit azt állítva, hogy a wokingiakkal folytatja pályafutását 2023-ban.

Mindez arra utal, Ricciardo ekkor még nem lehetett tisztában azzal, hogy mi zajlik a háttérben, holott a McLaren már megállapodott utódjával. Ugyanakkor viszont elképzelhető az is, hogy pontosan tudta, mi zajlik körülötte, és csak szerződéses helyzetét megerősítendő foglalt állást a publikum előtt is az ügyben.

A Motorsport.com című internetes portál meg is kérdezte a McLaren csapatfőnökét, Andreas Seidlt, hogy a két dátum között eltelt időszakban a csapat egyértelművé tette-e szándékait Ricciardo felé, a szakember pedig úgy fogalmazott, „nem voltak problémák”.

„Nos, nyilván nem fogunk belemenni annak a szerződésnek a részleteibe, amit aláírtunk Oscarral. De, ami Danielt illeti, ahogy azt kommunikáltuk a múlt héten, úgy gondolom, hogy idén Zak [Brown] és jómagam Daniellel együtt nyílt és transzparens dialógust folytattunk. Ezért nem volt semmiféle probléma ebből a szempontból” – mondta Seidl.

A Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva Daniel Ricciardo már árnyaltabban fogalmazott, és arra utalt, nem feltétlenül tudott arról, hogy már július elején eldőlt a sorsa.

„Ami a dátumot illeti, ez az első, amit hallok. Nem voltam tisztában az időrenddel, és azzal, hogy mikről egyeztet a csapat” – mondta. „Hogy őszinte legyek, fogalmazzunk úgy, hogy már az említett dátum előtti hónapban egyeztettünk. Nem a jövőmről, de természetesen arról, hogy miben tudnánk fejlődni, hogy jobb legyen a jövőm a csapatnál.”

„Tisztában vagyok azzal, hogy várhatóak voltak egyeztetések. De, ami az időrendet illeti, azt, hogy mit csinált a csapat, és hogy felkészítette-e Oscart, az nem az én dolgom abból a szempontból, hogy melyik napon beszéltek, meg ilyenek.”

Hirdetés

„Ha így volt, hát legyen. Tényleg nem az én döntésem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!