Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd velünk a Francia Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Már júliusban F1-es verseny lehet Magyarországon, akár kettő is?

A legfrissebb sajtójelentések szerint felmerült, hogy a Forma-1-es világbajnokság ausztriai szezonnyitó futamai után a királykategória mezőnye rögtön Magyarország felé veszi az irányt. Úgy tudni, már július 19-én verseny lehet a Hungaroringen, és az sem kizárt, hogy még egy futamot megtartanak majd Mogyoródon!

A 2020-as F1-es szezon július első hétvégéjén rajtol majd el Ausztriában, ahol egy héttel később, 12-én még egy futamot megtartanak.

A mezőny ezt követően Silverstone-ba látogatna, ahol ugyancsak két versenyt bonyolítanának le, a legfrissebb hírek szerint azonban a Brit Nagydíj megrendezése komoly akadályba ütközhet a jövő hónapban bevezetésre kerülő karanténszabályok miatt.

A brit parlament várhatóan ma jelenti be, hogy júniustól 14 napos karanténba kell vonulnia mindenkinek, aki külföldről érkezik Nagy-Britanniába. A szabályt szigorúan betartatják majd, a határozat ellen vétőket pedig akár 1000 fontos, azaz közel 400 ezer forintos pénzbírsággal sújthatják.

Bár az F1 vezetősége egyeztetéseket folytatott a brit kormánnyal arról, hogy a száguldó cirkusz kapjon mentességet, értesülések szerint nem fognak kivételezni a sportággal. A Forma-1 szóvivője néhány napja azt mondta, ha a karanténszabály rájuk is vonatkozik, lehetetlen lesz verseny(eke)t rendezni Silverstone-ban.

SILVERSTONE HELYETT MÁSHOVA MENNE AZ F1

Ezt követően felgyorsultak a tárgyalások a Hockenheimringgel is, mely eredetileg nem rendezett volna versenyt idén, ám a koronavírus-járvány miatt mégis tarthatna zárt kapus futamot idén.

A Motorsport.com című lap pedig pénteki cikkében beszámolt arról, amiről az F1Világ.hu már 1 hete írt: az ausztriai évadnyitó versenyek után rögtön Magyarország felé veheti az irányt a Forma-1!

A Magyar Nagydíjat az eredeti tervek szerint augusztus 2-án rendeznék, a Hungaroring azonban nyitott arra, hogy más időpontban tartsák meg a futamot.

Mivel a Red Bull Ring és a mogyoródi versenypálya közúton mindössze 420 km-re fekszik egymástól, megoldás lehet, ha az ausztriai évadnyitó versenyek után rögtön Magyarországra látogat az F1. Így már akár július 19-én versenyt lehetne rendezni a Hungaroringen, sőt, az sem ördögtől való gondolat, hogy egy héttel később még egy futamot lebonyolítsanak nálunk.

A terv ugyanis az, hogy rögtön Ausztria után legalább egy, de akár két versenyt megtartsanak, mielőtt a brit csapattagok hazautaznak. Az ausztriai és magyarországi versenyeket tehát két szabad hétvége követné, mielőtt másodszor is útnak indul a mezőny, például Hockenheimbe.

A Forma-1 vezetősége jelenleg is dolgozik az előzetes versenynaptáron, melyben állítólag Spanyolország is helyet kapna augusztus 23-án, majd Belgium augusztus 30-án, illetve Olaszország szeptember 6-án.

„Az egész a levegőben lóg még. Egy dolog biztos, mégpedig, hogy az összes csapat versenyezni akar, és mindent megtesznek, ami szükséges ehhez, beleértve azt is, hogy egymás után négy hétvégén versenyeznek, és pár hónapig úton lesznek. Addig, amíg ezt biztonságosan meg lehet tenni” – idézi a Motorsport.com egyik forrását.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!