Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Már júliusban hosszabbíthat Hamiltonnal a Mercedes

Akár már júliusban aláírhatja új szerződését a Mercedes csapatával a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton.

A brit versenyző jelenleg érvényes kontraktusa az idei év végén jár le, a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetben azonban nem haladtak a tárgyalások a csapattal.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója nemrég egy interjúban azt mondta, meglehetősen sima egyeztetéseket vár, és reméli, hamar dűlőre jutnak.

„A karantén ideje alatt nem láttuk egymást, de folyamatosan kapcsolatban voltunk. Nincs még megállapodás. Viszont bizalmi kapcsolatban vagyunk. Sok-sok éve dolgozunk már együtt, és soha nem állt elő az a helyzet, hogy alaposan meg kellett vizsgálnunk egy szerződést, hogy mi is van benne” – mondta a szakember.

„Amikor végre elkezdődhet a versenyzés július elején, leülünk majd közösen, megnézzük a számokat, az élettartamot, a jogi dolgokat, és remélhetőleg megállapodásra jutunk nem sokkal a szezonkezdet után.”

A Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva Wolff azt mondta, nem aggódik amiatt, hogy együttműködésük véget ér.

„8 éve dolgozunk már egymás mellett, szóval nem kell újra feltalálni a szerződéseket. Szolid alapokkal rendelkezünk. Ha egy partnerség a bizalmon alapul, akkor tudod, hogy a másik fél nem fog cserben hagyni.”

„A Forma-1 egy kemény üzlet, de amiben a mi csapatunk különbözik a többitől, az a lojalitás és a bizalom, amit fontosak, akárcsak a mindennapi életben.”

A Mercedes-főnök egyébként legutóbbi interjújában nem zárta ki Sebastian Vettel szerződtetésének lehetőségét sem.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!