Már karácsony előtt bejelentheti új csapatfőnökét a Ferrari - F1VILÁG.HU

Már karácsony előtt bejelentheti új csapatfőnökét a Ferrari

HIRDETÉS
Akár kár karácsony előtt bejelentheti a Ferrari Forma-1-es csapata, hogy Frederic Vasseur veszi át az istállótól 28 év után távozó Mattia Binotto helyét. Olasz médiajelentések szerint az Alfa Romeo csapata a hét elején jelentheti be a francia szakember távozását.
VASSEUR Frederic (fra), Team Principal of Alfa Romeo Racing ORLEN, portrait during the Formula 1 Heineken Grande Premio De Sao Paulo 2021, Sao Paulo Grand Prix, 19th round of the 2021 FIA Formula One World Championship from November 12 to 14, 2021 on the Interlagos Circuit, in Sao Paulo, Brazil - Photo Florent Gooden / DPPI

Azt, hogy Binotto távozik a Ferrari csapatfőnöki székéből, már közel két hete tudni lehet, a maranellóiak pedig azt ígérték, az újévben tesznek bejelentést arról, hogy ki veszi át az 53 esztendős svájci szakember helyét. A Scuderia többekkel tárgyalt, sajtójelentések szerint pedig a legnagyobb eséllyel Frederic Vasseur, az Alfa Romeo jelenlegi csapatfőnöke pályázik Binotto helyére.

A Motorsport.com című lap olasz kiadása tudni véli, az Alfa Romeo a következő hét elején jelentheti be, hogy Vasseur elhagyja a csapatot. A francia szakember 2017. július 12. óta irányítja a svájci-olasz istállót, akkor Monisha Kaltenborn helyét vette át. Egyre biztosabb tehát, hogy Vasseur már rögtön, január elején munkához láthat a Ferrarinál – egyesek már látni is vélték a szakembert a maranellóiak gyárának közelében, állítólag már a lakhatása is megoldódott.

Hogy Vasseur helyét ki veszi át az Alfa Romeónál, az egyelőre kérdés, ám az istállónál Beat Zehnder személyében van egy igazán rutinos öreg róka, aki képes lehet irányítani a csapatot – akár átmenetileg, de akár hosszabb távon is.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!