Emilia Romagna Nagydíj

Ne maradj le! Kövesd az imolai eseményeket az F1Világ Paddockban! Kattints!

Már ősszel felbőg a Honda V6-os turbómotorja

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Már ősszel felbőg a Honda V6-os turbómotorja

Ősszel indítja be először új Forma-1-es motorját a királykategóriába 2015-ben visszatérő Honda.


Ősszel indítja be először új Forma-1-es motorját a királykategóriába 2015-ben visszatérő Honda.

A japán manufaktúra a McLaren partnereként tér vissza a Forma-1-be két év múlva, de már most gőzerővel dolgozik 1,6 literes V6-os turbómotorján.

A Honda szerdán arról adott tájékoztatást, angliai központját Milton Keynes-ben rendezi be, a tervezési munkák azonban Japánban, Tocsigiban folynak majd.

Arai Jasuhisa, a vállalat F1-es projektvezetője az AUTOSPORT című angol szaklapnak nyilatkozva elmondta, bár a V6-os motort már idén ősszel beindítják, a teljes, energia-visszanyerő rendszerrel szerelt egységet csak jövőre próbálják ki először.

„Ősz környékére tervezzük az első beindítást” – mondta a szakember.

„Természetesen a motoron kívül ott vannak még az egyéb egységek is, mint az ERS, illetve az akkumulátor – szóval kész rendszerként vélhetően csak egy év múlva próbálhatjuk ki.”

Arai hozzátette, a Honda egyelőre még a fejlesztések korai fázisában jár.

„Még csak a kezdeti fázisban tartunk. Május közepén jelentettük be, hogy a Honda visszatér a Forma-1-be, éppen csak elkezdtük a tervezési munkát. Most hozunk még néhány fontos döntést bizonyos részletekkel kapcsolatban. Rengeteg technikai dologról van szó, nem pusztán a motorról beszélünk. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a motor működik a vezérléssel együtt. Ahhoz, hogy jó egységgel álljunk elő, meg kell bizonyosodnunk arról, hogy az egyes komponensek megfelelően működnek együtt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!