Már Silverstone-ban változhat az F1-es hétvége lebonyolítása - F1VILÁG.HU

Már Silverstone-ban változhat az F1-es hétvége lebonyolítása

HIRDETÉS
A legfrissebb hírek szerint már a jövő hétvégi Brit Nagydíjtól kezdődően módosíthatnak a Forma-1-es versenyhétvégék lebonyolításán.
BARCELONA, SPAIN - MAY 22: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing, Second placed Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing and Third placed George Russell of Great Britain and Mercedes talk in the press conference after the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 22, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)

A 2022-es idény egyik változtatása volt, hogy a korábban csütörtökön megtartott hivatalos sajtótájékoztatókat, valamint a gépátvételt áttették péntekre, a szabadedzések elé – a terv az volt, hogy ezzel a megoldással egy kicsit megkönnyítsék a csapatok és a versenyzők dolgát, a gyakorlatban azonban ez az elképzelés nem valósult meg.

A versenyzők több alkalommal is panaszkodtak arra az évad első kilenc versenyhétvégéjén, hogy nekik valójában sűrűbb lett a programjuk, hiszen az exkluzív interjúkat továbbra is csütörtökön készítik el a különféle médiumok, pénteken pedig már – hiába vannak délután a szabadedzések – a hivatalos sajtótájékoztató miatt délelőtt a versenypályán kell lenniük.

A tervezett változtatást a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsának (WMSC) még jóvá kell hagynia, ám ez csupán formaságnak tűnik, így szinte bizonyos, hogy a jövő hétvégi Brit Nagydíjon már ismét csütörtökön lesznek a sajtótájékoztatók, így visszatér a hagyományos értelemben vett médianap.

Úgy tudni, a csapatfőnökök sajtótájékoztatóját továbbra is szombat délelőtt tartják majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!