Friss hírek

Már Silverstone-ban változhat az F1-es hétvége lebonyolítása

A legfrissebb hírek szerint már a jövő hétvégi Brit Nagydíjtól kezdődően módosíthatnak a Forma-1-es versenyhétvégék lebonyolításán.

A 2022-es idény egyik változtatása volt, hogy a korábban csütörtökön megtartott hivatalos sajtótájékoztatókat, valamint a gépátvételt áttették péntekre, a szabadedzések elé – a terv az volt, hogy ezzel a megoldással egy kicsit megkönnyítsék a csapatok és a versenyzők dolgát, a gyakorlatban azonban ez az elképzelés nem valósult meg.

A versenyzők több alkalommal is panaszkodtak arra az évad első kilenc versenyhétvégéjén, hogy nekik valójában sűrűbb lett a programjuk, hiszen az exkluzív interjúkat továbbra is csütörtökön készítik el a különféle médiumok, pénteken pedig már – hiába vannak délután a szabadedzések – a hivatalos sajtótájékoztató miatt délelőtt a versenypályán kell lenniük.

Hirdetés
 

A tervezett változtatást a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsának (WMSC) még jóvá kell hagynia, ám ez csupán formaságnak tűnik, így szinte bizonyos, hogy a jövő hétvégi Brit Nagydíjon már ismét csütörtökön lesznek a sajtótájékoztatók, így visszatér a hagyományos értelemben vett médianap.

Úgy tudni, a csapatfőnökök sajtótájékoztatóját továbbra is szombat délelőtt tartják majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!