Már tárgyal Vettellel az Aston Martin, a csapatfőnök bizakodó - F1VILÁG.HU

Már tárgyal Vettellel az Aston Martin, a csapatfőnök bizakodó

HIRDETÉS
Már folynak a tárgyalások Sebastian Vettel és az Aston Martin Forma-1-es csapata között a folytatásról, az istálló csapatfőnöke pedig azt reméli, meg tudnak állapodni arról, hogy a négyszeres világbajnok velük maradjon a következő években is.
Portrait, Silverstone Circuit, GP2210a, F1, GP, Great Britain
Sebastian Vettel, Aston Martin

Vettel tavaly szerződött a silverstone-i csapathoz, és bár nagy reményeket fűzött a projekthez, a sikerek mostanáig elmaradtak. Sőt, az Aston Martin idén kifejezetten szenved, egyelőre pedig nem sikerült megoldania alapvető problémáit az idei versenyautóval.

Pedig Vettel az idei teljesítménytől is függővé tette maradását, szerződése ugyanis a szezon végén lejár, így egyáltalán nem biztos, hogy 2023-ban is az F1-es mezőnyben látjuk majd. Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnöke ugyanakkor bizakodó, hogy meg tudják győzni a német pilótát.

„Nos, tárgyalásban vagyunk. Sebastian nagyon-nagyon pozitív, nagyon konstruktív, szóval emiatt nagyon remélem, hogy folytatni tudjuk” – mondta a szakember. „És talán amiatt, amit beletett ebbe a projektbe az elmúlt két évben, esetleg abban a helyzetben van, hogy szeretne valamit kivenni ebből, nem pedig átnyújtani valaki másnak később. Magabiztosak vagyunk azzal kapcsolatban, hogy eredményre jutnak ezek az egyeztetések.”

A szakember beszélt arról is, bár az Aston Martin jelenleg csupán a 9. helyet foglalja el az összetett pontversenyben, mindkét versenyző pozitívan és pragmatikusan áll hozzá a helyzethez.

„Azt gondolom, mindkét versenyzőnk előtt le a kalappal amiatt, hogy megbirkóznak ezzel, és amilyen konstruktívak velünk szemben. Nincs egy rossz szó, semmi. Közösen próbálunk boldogulni és kikecmeregni ebből, és nagyon jó visszajelzéseket kapunk tőlük.”

„Könnyen frusztrálttá válhatnának, de nem ez van. Lance [Stroll] és Sebastian is nagyon konstruktív a meetingeken, egyáltalán nem látszik a motiváció hiánya a jelenlegi helyzetben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!