Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Maratoni, 12 órás tesztnappal zárja az évet a Pirelli

A Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli megerősítette, az évadzáró Abu Dhabi Nagydíjat követően egy 12 órás, maratoni tesztnapot tart majd.


A Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli megerősítette, az évadzáró Abu Dhabi Nagydíjat követően egy 12 órás, maratoni tesztnapot tart majd.

A gyakorlást december 1-jén, kedden tartják majd a Yas Marina versenypályán reggel 9 órától 21 óráig – a teszten résztvevő csapaton tehát 12 órán át dolgozhatnak majd, ám kizárólag az abroncsokon.

A szabályok értelmében új fejlesztésű elemeket nem lehet pályára vinni, a Pirelli pedig azt szeretné, ha a Forma-1 csapatai saját versenyzőikkel, illetve tartalékpilótáikkal képviseltetnék magukat – noha a Motorsport.com információi szerint újoncok is lehetőséget kaphatnak majd.

A teszten a Pirelli osztja a lapokat, a gumigyártó mondja meg a csapatoknak, milyen munkát kell végezniük az abroncsokkal.

A Manor már korábban jelezte, nem vesz részt az egynapos teszten.

A december 1-i gyakorláson tesztelhetik először a csapatok a Pirelli új ultralágy keverékét, melyet a rajongói szavazatok alapján lila színnel jelölnek majd 2016-tól.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!