Marchionne: Az Alfa Romeo saját csapatával térhetne vissza

Sergio Marchionne szerint saját csapatával térhetne vissza a Forma-1-be az Alfa Romeo, a királykategóriában való szereplés ugyanis komoly lendületet adna az olasz vállalatnak.


Sergio Marchionne szerint saját csapatával térhetne vissza a Forma-1-be az Alfa Romeo, a királykategóriában való szereplés ugyanis komoly lendületet adna az olasz vállalatnak.

Az elmúlt évben a Red Bull és a Ferrari egyeztetéseket folytatott arról, hogy az osztrák istálló az olasz vállalat erőforrásait használja az F1-ben Alfa Romeo néven.

Miután azonban a tárgyalások nem jártak sikerrel, a Red Bull idén is Renault-erőforrásokkal áll rajthoz a száguldó cirkuszban.

Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke azonban továbbra is álmodozik az Alfa Romeo visszatéréséről. Elmondása szerint az olasz gyártó képes lenne saját autót építeni magának.

„Hogy újra híressé tegyék a nevüket, muszáj fontolóra venniük a Forma-1-be való visszatérést. Feltehetőleg a Ferrarival dolgoznának együtt” – mondta Marchionne.

„Az Alfa Romeo képes arra, hogy saját kasztnit építsen, mint ahogy képes saját motort is gyártani.”

Miután azonban egy saját erőforrás legyártása komoly költségekkel járna, az Alfa Romeo a visszatérés esetén vélhetően Ferrari-motorokkal állna rajthoz. Bár az Alfa Romeo-Ferrari partnerség sokak számára talán elképzelhetetlen, Marchionne szerint semmit sem lehet kizárni.

„Az emberek azt is nehezen tudták elképzelni, hogy a Red Bull a Ferrarival dolgozzon. Azért mondom ezt, mert sokan kritizálnak engem azért, amiért nem adtunk nekik motort.”

„Egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy a Red Bull túl keményen bánt motorpartnerével, de elvégre a sportban folytatni kell. Ami fontos, hogy újabb nagy manufaktúrák csatlakozzanak a sorozathoz.”

Marchionne hozzátette, az Alfa Romeót nem más versenysorozatban, például Le Mans-ban, csak az F1-ben tudná elképzelni: „Én szívesebben látnám őket az F1-ben.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!