Friss hírek

Március végén dönthetnek a 2021-es szabályokról

Várhatóan még márciusban megkapják a Forma-1 csapatai a 2021-es szabálytervezetet.

A királykategória csapatai, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a Liberty Media már hónapok óta igyekszik előmozdítani az egyeztetéseket, Jean Todt, az FIA elnöke pedig Melbourne-ben elárulta, a végleges javaslatokat várhatóan a Stratégiai Munkacsoport március 26-i ülésén megismerhetik a csapatok.

A francia szakember azt mondja, valamennyi összetevőt – az autókra és a motorokra vonatkozó szabályokat, a költségvetési plafont, és az egyik regulákat is – megvitatják majd, aztán pedig szavaznak azokról.

Hirdetés
 

„Március 26-án, Londonban lesz egy ülése a Stratégiai Munkacsoportnak, és ugyanazon a napon összeül az F1 Bizottsága is” – mondta Todt.

„Készen kell lennünk a globális csomaggal, beleértve a kereskedelmi oldalt is. Ott van a költségvetési plafon és a motorszabályok is, ezeket pár napja már elküldtük a csapatoknak – illetve egyeztetünk majd a kasztnira vonatkozó szabályokról és a sportág irányítási terveiről is.”

„Eltérő dolgok ezek, amiken dolgozunk, március 26-án pedig már abban a helyzetben kell lennünk, hogy megvitassuk a végleges csomagot a csapatokkal.”

Bár a Stratégiai Munkacsoportot hivatalosan csak hat csapat – a Mercedes, a Ferrari, a McLaren, a Williams, a Red Bull és a Renault – alkotja, a többi istállót is meghívták az egyeztetésre.

Amennyiben a szavazati joggal rendelkező istállók az új szabályok bevezetése mellett voksolnak, azok az F1 Bizottsága elé kerülnek, ahol viszont már az összes csapat véleményt formálhat.

Bár a jelenlegi szakaszban nincs szükség egyhangú támogatásra, az FIA és a Forma-1 tulajdonosai világossá tették, olyan szabályokat akarnak bevezetni, melyeket minden istálló támogat.

Chase Carey, a Forma-1 ügyvezetője mindazonáltal kissé szkeptikus ezzel kapcsolatban.

„Van egy általános irányvonal mindennel kapcsolatban, és ott vannak a részletek. Márpedig a részletekre vonatkozóan 10 különböző álláspont van. De nem egyedülálló a világon az, hogy megpróbálunk kompromisszumokat kötni” – mondta a szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Március végén dönthetnek a 2021-es szabályokról
Albon parádéjával a Williams az üldözők legjobbja
Hamilton ugyanolyat akar rajtolni, mint legelső F1-es futamán
Leclerc önmagát és a csapatot is okolja, amiért csak 7. lett
Alonso: A Mercedes sosem volt olyan lassú, mint amilyennek mondja magát

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!