Márciusban kezd a Mercedesnél a Ferrari volt motorfőnöke - F1VILÁG.HU

Márciusban kezd a Mercedesnél a Ferrari volt motorfőnöke

HIRDETÉS
SPIELBERG,AUSTRIA,09.JUL.17 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring. Image shows Sebastian Vettel (GER/ Ferrari). Photo: GEPA pictures/ Matic Klansek - For editorial use only. Image is free of charge.

Bár hivatalos bejelentés még nem érkezett ezzel kapcsolatban, eldőlt, hogy a Mercedes Forma-1-es csapatánál folytatja pályafutását a Ferrari korábbi motorfőnöke, Lorenzo Sassi.

A szakember még tavaly nyáron távozott a Ferraritól – no nem azért, mert Maurizio Arrivabene csapatfőnök elégedetlen volt a munkájával. Épp ellenkezőleg! A szakember szerette volna feljebb léptetni a neves mérnököt a Fiat-Chrysler vállalatán belül.

Sassi azonban végül másképp döntött, miután a Mercedes bejelentkezett szolgálataiért.

Arról már decemberben írtunk, hogy a Ferrari volt motorfőnöke idén már a Mercedes 2018-as versenygépén dolgozhat, és bár hivatalos bejelentés a német istállótól mindezidáig nem érkezett ezzel kapcsolatban, úgy tudni, Sassi hamarosan munkába is áll a csapatnál.

ÚA hírek szerint félévnyi pihenő után hivatalosan március 1-jén kezdi majd meg a munkát a Mercedesnél.

A neves mérnök Andy Cowell irányítása alatt dolgozik majd a Mercedes brixworth-i motorrészlegén.

Nem Sassi az egyetlen, aki a Ferraritól a Mercedeshez szerződött az elmúlt években: Aldo Costa 2011 végén csatlakozott a németekhez, James Allison pedig tavaly lett a Mercedes technikai igazgatója.

Sassi 11 éven át dolgozott a Ferrarinál, helyét Corrado Iotto vette át Maranellóban.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!