Friss hírek

Mario Andretti 82 évesen vezette az F1-es McLarent

Egészen egyedülálló szórakozásban részesültek az austini versenypályára kilátogatók az Amerikai Nagydíj szombatján, amikor az 1978-as Forma-1-es világbajnok Mario Andretti öltött versenyoverallt és bizonyította sokadszor, hogy az életkor tényleg nem több, mint egy szám.

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown még a szezon korábbi részében tett ígéretet az F1 utolsó amerikai világbajnokának, a máig az óceán mindkét oldalán nagy tiszteletben álló Andrettinek, hogy vezetheti majd csapata egyik versenyautóját, erre pedig tökéletes körülmények között, a mindkettőjük hazai nagydíján sort is kerítettek.

Andretti 82 éves kora ellenére is kap az alkalmon, ha egy gyors autót bocsátanak a rendelkezésére, bizonyítva, hogy fittsége és vezetési érzéke még mindig a helyén van. Ezúttal egy narancs-feketére fényezett MP4/28-as modellt, a csapat 2013-as versenyautóját próbálhatta ki, a nagyközönség előtti bevetést pedig múlt héten Laguna Secában egy privát tesztelés előzte meg.

Hirdetés
 

A szombaton a szabadedzés és az időmérő közé beékelt program pedig tervszerűen zajlott le, az örökifjú Andretti képében megelevenedett autósporttörténelem a V8-as Mercedes-motor morajlásával nézők tömegeinek nyújtott libabőröztető érzést. És még ehhez is társult egy meglepetés, hiszen az F1-es legendával együtt pályára hajtott a szerényebb versenyzői múlttal szintén rendelkező Zak Brown is, aki a McLaren egy évvel azt megelőző, 2012-es modelljét járatta meg – azt, amellyel Lewis Hamilton megnyerte az austini pályán rendezett első Forma-1-es versenyt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Mario Andretti 82 évesen vezette az F1-es McLarent
Ocon csalódottan figyelte Alonso néhány kritikáját
Sajtóhír: Binotto önként távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról!
10 éve intett búcsút az F1-nek Michael Schumacher
Schumacherrel egy abu dhabi hotel előcsarnokában közölték kirúgását
A McLaren csak 5. lett idén, Norris azonban nem panaszkodik

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!