Friss hírek

Máris újra vétségen kapták az eltiltáshatáron táncoló Gaslyt

Jelen állás szerint Pierre Gaslynak kilenc versenyhétvégét kell még átvészelnie anélkül, hogy két újabb büntetőpontot összeszedjen, az ugyanis egy nagydíjra szóló eltiltást jelentene számára. A francia azonban már az interlagosi sprintverseny előtt kihívta maga ellen a sorsot.

Bár nem súlyos szabálysértésekért, de Gasly már 10 büntetőpontot összegyűjtött az idei szezon során, amelyek közül az elsők csak a jövő évi Monacói Nagydíj előtt fognak elévülni, vagyis a franciának még hosszú ideig kerülnie kell a véleményes megmozdulásokat a pályán. Gasly jövő évi csapatánál, az Alpine-nál nem is helyeslik, hogy adott esetben nekik kell majd nélkülözniük jövőre a pilótát a még másik csapat színeiben elkövetett szabálysértések következtében, és zajlik is jelenleg egyeztetés az FIA-val a büntetőpontrendszer esetleges megváltoztatása kapcsán.

Gaslynak azonban már a Brazil Nagydíj szombatján újra jelenése volt a sportfelügyelők előtt. A francia a sprintverseny rajtját megelőzően követett el egy újabb szabálysértést, az FIA szerint a rajtrácsra kivezető körét teljesítette az előírtnál lassabban. A versenyigazgtó e hétvégére szóló előírása szerint ilyen esetekben a bokszutca elejénél és végénél húzott két SC-vonal közötti távot a versenyzőknek maximum 1:12,0-s idő alatt kell megtenniük a rajtrácsra vezető útjuk során, Gasly ideje viszont 1:14,185 volt.

Hirdetés
 

Az AlphaTauri pilótája figyelmeztetéssel megúszta az esetét, és ami jelenleg a legfontosabb, nem kapott újabb büntetőpontokat a licencére. A felügyelők indoklásukban elmondták, enyhítő körülményként figyelembe vették, hogy közvetlenül az SC1-es vonal mögött emberek álltak, hozzátették ugyanakkor, hogy a versenyzőknek a kör egésze során megfelelő sebességgel kell haladniuk.

Gasly a 10. pozícióban zárta a sprintversenyt, így innen kezdheti majd meg a vasárnapi futamot.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Máris újra vétségen kapták az eltiltáshatáron táncoló Gaslyt
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!
Verstappen elárulta, melyik volt a leggyengébb hétvégéje idén

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!