Máris visszatérhet a Forma-1-be Sebastian Vettel! - F1VILÁG.HU

Máris visszatérhet a Forma-1-be Sebastian Vettel!

HIRDETÉS
Szinte még vissza sem vonult, máris visszatérhet a Forma-1-be a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel! Az Aston Martin csapatfőnöke a minap elhintette, a német pilóta is esélyes lehet arra, hogy a sérüléssel bajlódó Lance Stroll helyét átvegye jövő héten, Bahreinben.
Portrait, Helmets, Autódromo José Carlos Pace, GP2221a, F1, GP, Brazil
Sebastian Vettel, Aston Martin

Stroll nemrég szenvedett balesetet kerékpáros edzés közben, és bár az istálló tájékoztatása szerint kisebb sérüléseket szenvedett, továbbra sem tudni, hogy ott lehet-e a jövő hétvégi Bahreini Nagydíjon. Sőt, sajtóhírek szerint a kanadai pilóta komoly sérüléseket szerzett: mindkét csuklója eltörhetett, és állítólag operálni is kellett.

Konkrétumokat egyelőre nem tudni, ám amennyiben Stroll nem tud rajthoz állni, helyettest kell találnia a csapatnak. Bár az Aston Martin tartalékosa, Felipe Drugovich az eheti, bahreini teszten vezethette a csapat új AMR23-as kódjelű versenyautóját, az istállót irányító Mike Krack megerősítette, Sebastian Vettel is esélyes lehet beugrónak.

„Volt pár telefonhívásom Sebastiannal” – ismerte el a csapatfőnök, amikor arról kérdezték, beszélt-e a német pilótával a napokban. „De ez így volt tavaly is, és így lesz a jövőben is.”

Arra a kérdésre, hogy Vettel jelezte-e, szívesen vezet Stroll helyett, Krack sokat sejtetően így felelt: „Nem árulom el.”

A bahreini szezonnyitót követően két héttel már Szaúd-Arábiában száguld az F1-es mezőny, ha pedig Stroll ott sem tud versenyezni, Vettelnek több felkészülési idő juthat a beugrásra, ha jövő hétre még nem őt választja a csapat.

„Ez nagyon-nagyon feltételes. Először is, a tervünk az, hogy Lance ül az autóban. Aztán majd meglátjuk, hiszen előbb jön Bahrein, mielőtt elkezdhetünk Dzsiddáról beszélni. Nem hoztuk meg a végleges döntést. Ez a lényeg.”

„Egy dolgot ne feledjünk: nagyon-nagyon átgondolt terve volt a visszavonulásra. És ez olyasvalami, amit tiszteletben kell tartani. Szóval meglátjuk, mi lesz.”

A csapatfőnök azt elismerte, Stroll állapota továbbra sem egyértelmű: „Őszintén mondom, hogy nem tudom momentán. Nyilván ő az A-tervünk, szeretnénk, ha ő ülne az autóban, de várnunk kell, hogy mit mond, és mit mondanak az orvosok a megfelelő pillanatban.”

„Meglátjuk, hogyan alakul a helyzet a következő napokban. Olyan ez, mint a fociban: vannak játékosok, akik egy kicsit sérültek, és az utolsó pillanatig kivársz, aztán eldöntöd, hogy játszanak-e, vagy sem. A B-tervről pedig döntenünk kell. Van néhány B-tervünk, de akkor kell döntenünk a B-tervről, ha az A-terv nem lehetséges. Ilyen egyszerű. A kérdés az, tud vezetni, vagy nem tud vezetni?”

Hirdetés

Krack megerősítette, Stroll még a csapat szimulátorában sem ült az elmúlt napokban: „Még nem, de be fog ülni. Ez az első lépés.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!