Friss hírek

Marko: 10-15 F1-es verseny lehet idén

SINGAPORE - SEPTEMBER 15: Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko walks in the Paddock before practice for the Formula One Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 15, 2017 in Singapore.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Kissé ambiciózusnak tartja a Forma-1 vezetőségének 18 versenyes tervét a Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko, a szakember szerint azonban elegendő futamot meg tudnak rendezni idén ahhoz, hogy világbajnokságként jegyezhessék a 2020-as idényt.

A Forma-1 idei szezonja a tervek szerint július első hétvégéjén, Ausztriában rajtol majd el: a Red Bull Ringen rögtön két futamot is rendeznének, május végéig pedig az osztrák hatóságok is zöld utat adhatnak a szezonnyitó versenyek lebonyolításához.

A Liberty Media abban reménykedik, egy 15-18 futamból álló bajnokságot meg tudnak rendezni idén – a szabályok szerint legalább 8 versenyre van szükség ahhoz, hogy a sorozatot világbajnoksággá lehessen minősíteni.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint a 18 verseny egy kicsit optimista jóslatnak tűnik, ám 10-15 versenyt biztosan megtarthatnak 2020-ban.

„Azt gondolom, hogy kellő akarattal, főleg, hogyha az ausztriai két verseny megvalósul, egy legalább 10-15 futamból álló idényünk lehet” – nyilatkozta a szakember. „Ez pedig abszolút elegendő ahhoz, hogy világbajnokságnak nevezzük.”

„Viszont komoly rugalmasságra lesz szükség a Liberty részéről.”

A Forma-1 mezőnye a zárt kapus európai versenyek után ősszel Eurázsia, Ázsia, majd Amerika, végül pedig a Közel-Kelet felé venné az irányt, a szezon pedig Abu Dhabiban zárulna december közepén.

Helmut Marko bízik abban, a koronavírus-járvány hosszú távon nem veszélyezteti majd a Forma-1-et, habár a zárt kapus versenyek miatt jegyeladások nem történnek, a versenyrendezők nem jutnak bevételhez, így pedig értelemszerűen nem is tudnak jelentős összeget fizetni a FOM-nak a versenyrendezését.

„Ezért is meg kell megbizonyosodni arról, hogy elkezdjük a bajnokságot” – magyarázta Marko. „Abszolút érdekünkben áll.”

„És a Forma-1 túl fogja élni. Az emberek vágynak a sportra, szeretnének szórakozni, vágynak az izgalmakra – vágynak arra, amit a Forma-1 kínál. De persze nem könnyű a helyzet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!