Marko: A Ferrari idén esélyes lehet a győzelemre - F1VILÁG.HU

Marko: A Ferrari idén esélyes lehet a győzelemre

HIRDETÉS
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint a Ferrari képes lehet arra, hogy 2022-ben kihívója legyen az osztrák istállónak, valamint a Mercedesnek.
NUERBURG, GERMANY - OCTOBER 11: Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko and Scuderia Ferrari Team Principal Mattia Binotto talk on the grid before the F1 Eifel Grand Prix at Nuerburgring on October 11, 2020 in Nuerburg, Germany. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Az elmúlt idény a Red Bull és a Mercedes csatájáról szót, a két istállót a riválisok szinte meg sem tudták közelíteni. 2022-re viszont jelentősen megváltoztak a szabályok, így jó esély van rá, hogy az erőviszonyok is átalakulnak majd.

Helmut Marko ugyanakkor úgy látja, szerinte a Red Bull és a Mercedes továbbra is elöl lesz, és nem számít olyan innovációra, mint 2009-ben a Brawn GP dupla diffúzora, melynek köszönhetően a brit istálló verhetetlennek bizonyult.

„A dupla diffúzor egy politikai kérdés volt akkoriban. Amilyen sztenderdekkel az olyan csapatok rendelkeznek ma, mint a Mercedes és a Red Bull – szimulációkkal, számítógépekkel és mindenféle erőforrással –, kétlem, hogy ma előfordulhat ilyesmi” – mondta a szakember az AutoRevue című lapnak.

Marko szerint a Ferrari lehet az, mely 2022-ben beleszólhat a győzelmekért folyó küzdelembe.

„Remélhetőleg szorosabb lesz, mert lényegében, ha teljes gázzal mentünk, ez a két csapat lekörözte a mezőnyt. De azt gondolom, az erőegyensúly ugyanaz marad. Talán a Ferrari megtesz egy újabb lépést, és saját erőből nyer egy vagy két versenyt.”

„A legutóbbi lépés, amit megtettek a motorjukkal, egyértelmű volt. És az alapján, amit hallani, az új üzemanyaggal is jól állnak. Viszont szükség van a következetességre az év során.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!