Marko: A Ferrari idén esélyes lehet a győzelemre - F1VILÁG.HU

Marko: A Ferrari idén esélyes lehet a győzelemre

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint a Ferrari képes lehet arra, hogy 2022-ben kihívója legyen az osztrák istállónak, valamint a Mercedesnek.

Az elmúlt idény a Red Bull és a Mercedes csatájáról szót, a két istállót a riválisok szinte meg sem tudták közelíteni. 2022-re viszont jelentősen megváltoztak a szabályok, így jó esély van rá, hogy az erőviszonyok is átalakulnak majd.

Helmut Marko ugyanakkor úgy látja, szerinte a Red Bull és a Mercedes továbbra is elöl lesz, és nem számít olyan innovációra, mint 2009-ben a Brawn GP dupla diffúzora, melynek köszönhetően a brit istálló verhetetlennek bizonyult.

 

„A dupla diffúzor egy politikai kérdés volt akkoriban. Amilyen sztenderdekkel az olyan csapatok rendelkeznek ma, mint a Mercedes és a Red Bull – szimulációkkal, számítógépekkel és mindenféle erőforrással –, kétlem, hogy ma előfordulhat ilyesmi” – mondta a szakember az AutoRevue című lapnak.

Marko szerint a Ferrari lehet az, mely 2022-ben beleszólhat a győzelmekért folyó küzdelembe.

„Remélhetőleg szorosabb lesz, mert lényegében, ha teljes gázzal mentünk, ez a két csapat lekörözte a mezőnyt. De azt gondolom, az erőegyensúly ugyanaz marad. Talán a Ferrari megtesz egy újabb lépést, és saját erőből nyer egy vagy két versenyt.”

„A legutóbbi lépés, amit megtettek a motorjukkal, egyértelmű volt. És az alapján, amit hallani, az új üzemanyaggal is jól állnak. Viszont szükség van a következetességre az év során.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Marko: A Ferrari idén esélyes lehet a győzelemre
Spanyol Nagydíj: A pénteki események percről percre
Alonso nem bánná, ha Madridba költözne a Spanyol Nagydíj
Hamilton reméli, Barcelonában kiderül, mit érnek a Mercedes fejlesztései
Kiderült, mikor érkezik a McLaren B-autója

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!