Friss hírek

Marko: A Mercedes azt állítja, Verstappen okozott kárt Hamilton hátsó szárnyában

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint a Mercedes Forma-1-es csapata azzal védekezik a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybíróinál, hogy Max Verstappen miatt volt szabálytalan versenyautójuk a pénteki időmérő után.

Mint ismert, a Mercedes ellen azt követően indult vizsgálat, hogy kiderült, versenyautójának hátsó szárnya szabálytalan volt az időmérőt követően elvégzett vizsgálatok során, a DRS állítható szárnylapja ugyanis nyitott állapotában az alsó szárnylaptól a megengedett 85 mm-nél távolabb helyezkedett el.

Az ügyet továbbra is vizsgálják a versenybírók, akik szombat délelőttre beidézték Max Verstappent is, kiderült ugyanis, a holland pilóta a kvalifikációt követően saját versenyautójának hátsó szárnya mellett Hamilton autójának hátsó szárnyát is elkezdte nézegetni, sőt, hozzá is nyúlt.

Hirdetés
 

Bár abszurd feltételezésnek tűnik, hogy Verstappen bármiféle kárt okozhatott volna Hamilton autójában, és szinte bizonyos, hogy a versenybírók külön ügyként kezelik az esetet – hiszen a holland megszegte a Nemzetközi Sportkódex egyik cikkelyét –, Helmut Marko állítja, a Mercedesnél azzal védekeznek, hogy Verstappen okozott sérülést autójukban.

„Ami hihetetlen, hogy a Mercedes most azt állítja, hogy Max az ujjaival kárt okozott Hamilton hátsó szárnyában” – mondta Marko az F1-Insider.com című lapnak.

Verstappent egyébként magyar idő szerint 13:30-kor, míg a Mercedes képviselőit 14:30-kor hallgatták meg Interlagosban. Döntés egyelőre nincs a két ügyben. Természetesen amint friss információval rendelkezünk, beszámolunk a további fejleményekről.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!