Friss hírek

Marko: A Mercedes célja a bosszantás volt a „hülye” felülvizsgálati kérelemmel

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko szerint dühítő, hogy a Mercedes felülvizsgálati kérelemmel fordult a Nemzetközi Automobil Szövetséghez (FIA), annak ugyanis egyetlen célja volt, hogy megzavarják őket.

A Mercedes Max Verstappen és Lewis Hamilton interlagosi küzdelmének felülvizsgálatát kérte a szövetségtől, miután a hét elején nyilvánosságra került a holland pilóta fedélzeti kamerájának felvétele.

A versenybírók végül úgy döntöttek, nem vizsgálják felül az ügyet, az említett videófelvétel ugyanis – bár valóban új és releváns volt – nem számított szignifikánsnak az ügy kapcsán.

Hirdetés
 

„Az egészből egy nagy semmi lett, ahogy vártuk” – mondta Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a Servus TV-nek. „Teljesen egyértelmű volt, hogy értelmetlen és hülyeség az egész.”

Marko szerint a Mercedesnek egyetlen célja volt, hogy megzavarja őket, ami sikerült is.

„Fárasztó volt a csapat számára, mert a mérnököknek, akik azért vannak, hogy gyorsabbá tegyék az autót, dokumentumok összeállításával kellett foglalkozniuk.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner pénteken azt mondta, ha a versenybírók felülvizsgálták volna az ügyet, az „veszélyes precedenst” teremthetett volna.

„Ha ezt az utat választják, akkor mostantól kezdve minden egyes incidens meg lesz kérdőjelezve” – mondta.

„Lesznek bizonyítékok iPhonokról vagy a nézőktől. Mindig lesz valami, amit újnak, relevánsnak vagy szignifikánsnak lehet tekinteni.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!