Marko: A Mercedes manipulatív nyafogása miatt intézkedik az FIA - F1VILÁG.HU

Marko: A Mercedes manipulatív nyafogása miatt intézkedik az FIA

Komoly kritikával illette a Mercedes Forma-1-es csapatát a vasárnapi Miami Nagydíjon idei ötödik kettős győzelmét szerző Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko. Szerinte a német csapat panaszkodása miatt avatkozik közbe a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

A Red Bull idén abszolút domináns teljesítménnyel rukkolt elő a Forma-1-ben, a csapat számos tekintetben jóval a riválisok előtt jár. Ezek közé tartozik az osztrák istálló rendkívül hatékony DRS-rendszere, mellyel nemrég külön videóban foglalkoztunk.

A szezon első versenyein pedig általános gyakorlattá vált, hogy az FIA kísérletezésbe fogott a DRS-zónákkal kapcsolatban: Ausztráliában négy előzési zónát használhattak a versenyzők, Bakuban és Miamiban viszont lerövidítették azok hosszát. A döntést a versenyzők jelentős része is kritizálta, Azerbajdzsában ugyanis már-már unalomba fulladt a verseny bő egy héttel ezelőtt.

 

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója Miamiban fakadt ki – szerinte azért változtat az FIA, mert a Mercedes „nyafog” a hátránya miatt.

„Az előzés mindig nehéz volt, de különösen, amikor lerövidítik a DRS-zónákat. És tudjuk, ez miért történik…” – mondta a szakember a Motorsport-Magazinnak, majd hozzátette, szerinte egyértelműen azért rövidítgetnek mostanában az előzési zónákon, hogy megfosszák előnyétől a Red Bullt.

„Pontosan. Megálljt kell parancsolnunk az efféle manipulatív trükkökkel való beavatkozásoknak. Bizarr, hogy az összes csapat közül a Mercedes nyafog.”

„Éveken át a Mercedes motorja volt kiemelkedő, és jóval előrébb jártak a versenytársaknál, mint mi most. És amikor egyhuzamban két évig egy bukásra ítélt autóval állsz elő, bölcsebb lennél, ha inkább arra fókuszálnál.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Marko: A Mercedes manipulatív nyafogása miatt intézkedik az FIA
Russell is Schumachert méltatta Barcelonában
Marko: Győzködnöm kellett Hornert, hogy ne szerződjön a Ferrarihoz
A Red Bull nem aggódik a Mercedes felerősödése miatt: „Így is 23 másodperces hátrányban voltak”
A Ferrari továbbra sem érti, miért ilyen következetlen versenyautója

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!