Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Marko: A stratégiaalkotás a mi dolgunk, nem Verstappené

Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója reagált Max Verstappen heves rádióüzenetére, amelyben a holland pilóta a csapatot kritizálta a Spanyol Nagydíjon, amiért nem hívták ki őt a bokszba.

Verstappen a dobogó második fokára állhatott fel a Spanyol Nagydíjon, ám arra nem volt lehetősége, hogy megvívjon Lewis Hamiltonnal a győzelemért. A futam során a holland pilóta panaszkodott az abroncsokra, és nem értette, a csapat miért nem hívja ki őt a bokszba. 

A Red Bull versenyzője ezt többször is jelezte a csapat felé, majd később indulatosan arra kérte őket, ne a Mercedesre, hanem a saját versenyükre koncentráljanak, mert ellenfeleik tudják kezelni az abroncsokat, ők viszont nem. 

Dr. Helmut Marko helyretette Verstappent, szerinte a pilótának rájuk kell bíznia a taktikát, hiszen ők látják a pontos adatokat az abroncsok állapotával kapcsolatban. 

„Ez csak az a temperamentum, ami néha Maxszal jár” – mondta Marko. „Csak elég hülye helyzet, amikor adásba megy. A stratégiát ránk kell hagynia. Mi jobban láttuk, hogy mennyit ment a gumikkal. Tudtuk, hogy részben a határon volt már.”

„Számunkra fontos volt, hogy Bottast magunk mögött tartsuk. Ez sikerült is végül.”

Marko szerint döntő volt az, hogy a rajtnál Bottas elé került Verstappen, így üldözőbe vehették Hamiltont – azonban nem volt esélyük vele szemben. 

„Az, hogy a két Mercedest szétválasztottuk, már egy siker számunkra. Az, hogy a két Mercedes között voltunk, már nagyon jó volt nekünk. Ma világos volt, hogy nem volt olyan tempónk, mint Lewisnak, így elégedett vagyok a második hellyel.”

„Ami a kemény abroncsokat illeti, pontosan Silverstone ellenkezője történt. Nem volt meg a tempónk. A gumikopás rosszabb volt nálunk, mint a Mercedesnél. Max esetében még félig jó volt, de Albonnál semmi nem működött, mindegy, melyik keverékről volt szó.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!