Marko állítja, Hamilton kereste meg őket - F1VILÁG.HU

Marko állítja, Hamilton kereste meg őket

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko állítja, nem ők keresték meg Lewis Hamiltont egy esetleges szerződés kapcsán, hanem a brit pilóta fordult hozzájuk, mielőtt megállapodott volna a Mercedesszel.

Minderről még Christian Horner számolt be a héten egy lapinterjúban, szavait azonban cáfolta Hamilton Abu Dhabiban: a brit azt állítja, valójában neki küldött egy üzenetet a Red Bull csapatfőnöke, ám mivel azt a régi telefonszámára intézte, ő csak hónapokkal később látta.

Most Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója mondta azt az OE24 című lapnak, hogy minden úgy történt, ahogy Horner állította. Arra a kérdésre, hogy Hamilton tényleg kapcsolatba lépett-e a Red Bull-lal, mielőtt szerződést hosszabbított a Mercedesszel, Marko így felelt: „Igen.”

„De nem működne az, ha Verstappen és Hamilton egy csapatban lenne. Max számára az, ami 2021-ben történt, túl mély.”

A Red Bull-főnök az OE24 szerint arra az incidensre utalt, ami a két versenyző között a 2021-es Brit Nagydíj rajtja után történt: Hamilton egy előzési manőver közben nekiütközött a holland autójának, mely így óriási tempóval a gumifalnak csapódott. Verstappent a baleset után kórházba kellett szállítani, miközben a versenyt később Hamilton nyerte meg, és ünnepeltette magát a brit közönséggel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!