Friss hírek

Marko: Ausztráliában a győzelem, év végén a vb-cím a cél

A Red Bull elégedett a barcelonai F1-es tesztsorozat eredményével, és úgy érzik, a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon felvehetik a versenyt a Mercedes csapatával – a cél a győzelem.

A Red Bull összesen 3630 kilométert teljesített a 6 napos teszt során, ebből Max Verstappen 1927-et teljesített. Habár a tesztek eredményeiből veszélyes messzemenő következtetéseket levonni, az istálló úgy érzi, előrelépést tettek a tavalyi autóhoz képest. 

Ha csak az időeredményeket nézzük, a Red Bull a tavalyi teszten futott leggyorsabb köridejükhöz képest 8 tizedmásodpercet javult

Hirdetés
 

„Ez egy pozitív felkészülés volt a szezonra” – mondta Christian Horner csapatfőnök, azonban hozzátette, óvatosan kell hozzáállniuk eddigi eredményeikhez. „A teszteken mindig veszélyes, ha megpróbálunk konklúziókat levonni.

Max Verstappen elmondta, egyáltalán nem biztos, hogy az Ausztrál Nagydíjon hasonló eredményeket fogunk látni, mint a teszteken, hiszen teljesen más karakterisztikájú pályáról van szó. 

„Melbourne annyira más, hogy mindig inkább várok, és majd meglátjuk, mi történik Ausztráliában. Egy pár versenyre szükség van ahhoz, hogy olvasni tudjunk az eredményekből” – mondta a holland. 

Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója sokkal határozottabb állásponton van, szerinte esélyesek lesznek a győzelemre a szezonnyitón, év végére pedig egyértelműen az a céljuk, hogy Verstappen világbajnok legyen. 

„Úgy gondolom, megküzdhetünk a Mercedesszel Ausztráliában a győzelemért” – mondta Marko a Speedweeknek. 

A Red Bull tanácsadója szerint a csapat motorbeszállítóját, a Hondát is dicséret illeti, miután ők egyetlen motorral teljesítették a teljes tesztet – akárcsak a „kiscsapat”, az AlphaTauri

„5000 kilométert teljesítettünk a próbapadon, tavaly ez 500 volt” – mondta Marko. „Nagyon pozitív érzésekkel vágunk neki a szezonnak. És egy lépéssel közelebb kerültünk a célunkhoz: ahhoz, hogy Max Verstappent a legfiatalabb világbajnokká avassuk.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!