Marko: Az FIA megint nevetségessé tudta tenni magát - F1VILÁG.HU

Marko: Az FIA megint nevetségessé tudta tenni magát

HIRDETÉS
Helmut Marko szerint újra nevetségessé tette magát a Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Fernando Alonso dzsiddai megbüntetésével, majd a szankció visszavonásával.
BARCELONA, SPAIN - MAY 21: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing talks with Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 21, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

A spanyol pilóta a 3. helyen futott be a Szaúd-arábiai Nagydíjon, és annak rendje és módja szerint részt is vett a dobogós ünnepségen, nem sokkal később azonban megfosztották őt eredményétől, és hátrasorolták a 4. helyre.

Az FIA szerint ugyanis Alonso és az Aston Martin nem megfelelően töltötte le a futam közben azt az 5 másodperces időbüntetést, amit még a verseny elején szabtak ki rá azért, mert nem megfelelően állt fel a rajtrácsra. Több órányi huzavona után azonban a versenybírók végül visszavonták Alonso utólagos büntetését, így megtarthatta dobogós eredményét – az ügyről részletesen ebben a cikkben olvashatsz.

Helmut Marko az OE24 kérdésére elárulta, az FIA-nak sikerült újra nevetségessé tennie magát.

„Az incidens a hátsó emelővel a 20. körben történt. Nevetséges, hogy befejezed a versenyt, megvárod a díjátadó ceremóniát, és aztán bejelented a 10 másodperces büntetést. És még nevetségesebb, hogy aztán később vissza is vonták!” – fakadt ki a Red Bull tanácsadója.

A 2023-as Forma-1-es világbajnokság ezen a hétvégén folytatódik az Ausztrál Nagydíjjal.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!