Orosz Nagydíj

Marko: Az FIA ugyanolyan korrupt, mint a FIFA!

SINGAPORE - SEPTEMBER 15: Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko walks in the Paddock before practice for the Formula One Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 15, 2017 in Singapore.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Fotó: Red Bull Racing
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) korrupciós botrányához hasonlította az FIA és a Ferrari „bizalmas megállapodását” a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko.

Ahogyan arról az F1VILÁG.HU is beszámolt, nemrég a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) bejelentette, a Ferrari tavalyi motorjának vizsgálata után egy „bizalmas megállapodást” kötött az olasz istállóval, melynek részleteit nem tárta a nyilvánosság elé.

De nemcsak a nagyközönség, a rivális csapatok sem tudnak semmit ennek részleteiről, ami természetesen komoly vihart kavart az F1-es berkekben. Hét istálló közösen indított támadást a szövetség ellen, nemrég pedig levelet intéztek a szervezethez, melyben az ügy mihamarabbi tisztázását kérik.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója egyszer már kifakadt az FIA és a Ferrari titkos egyezsége kapcsán, „botrányosnak” nevezve a szövetség eljárását, most viszont egyenesen korrupcióval vádolta meg a szervezetet. 

„Az egész ügy olyan magasságokba emelkedett, mint a FIFA! Csak egy betű a különbség az FIA és a FIFA között. Bármely más szervezetnél ez politikai öngyilkosság lenne Jean Todttól” – fogalmazott a szakember, utalva a labdarúgó-szövetség néhány évvel ezelőtti korrupciós botrányára.

„Az FIA nagyon rossz fényben tűntette fel a sportágunkat, amelybe mi százmillió eurókat ölünk minden egyes évben.”

Az FIA egyébként múlt héten reagált a csapatok közös nyilatkozatára: ebben lényegében elismerte, nem tudta bizonyítani, hogy a Ferrari szabályt szegett V6-os motorjával, és egy „hatékony és visszatartó” erejű megállapodást kötött az olaszokkal. A szövetség emellett rámutatott, a szabályok szerint járt el, amikor megegyezett a Ferrarival.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS