Marko: Büszke vagyok arra, hogy az F1-be hoztuk a 16 éves Verstappent! - F1VILÁG.HU

Marko: Büszke vagyok arra, hogy az F1-be hoztuk a 16 éves Verstappent!

HIRDETÉS
Rendkívül elégedett és büszke Max Verstappen teljesítményére a Red Bull Forma-1-es csapatának motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko. A szakember szerint bebizonyosodott, helyes döntést hoztak, amikor annak idején lehetőséget adtak az ifjú hollandnak.
HOCKENHEIM, GERMANY - JULY 28: Race winner Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates with Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko in parc ferme during the F1 Grand Prix of Germany at Hockenheimring on July 28, 2019 in Hockenheim, Germany. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-213AASH3S2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Verstappen minden idők legfiatalabb versenyzőjeként 2015-ben debütált a Forma-1-ben: a holland mindössze 17 éves és 166 napos volt, amikor rajthoz állhatott a száguldó cirkuszban. A Red Bull azonban már 2014 szeptemberében, 16 évesen lehetőséget biztosított az ifjú titánnak arra, hogy kipróbálja magát egy F1-es autóban, akkor a Toro Rosso autójával körözhetett az Adria International Racewayen.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán, Verstappen pedig mostanra olyannyira megvetette lábát a Forma-1-ben, hogy már 17 győzelemnél jár, jelenleg pedig kőkemény harcban van a világbajnoki címért Lewis Hamilton ellen.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko pedig értelemszerűen nem bánta meg, hogy annak idején bizalmat szavazott Verstappennek.

„Büszke vagyok arra, hogy 16 évesen be mertük hozni Maxot a Forma-1-be” – mondta a szakember az OE24 című osztrák lapnak. „Sosem okozott kételyt bennem azzal kapcsolatban, hogy helyes úton járunk. Mindig rendkívül koncentrált, semmi sem tántoríthatja el őt a céljától, a győzelemtől.”

„Számomra továbbra is Max a legjobb, mert azonnal képes helytállni minden körülmény közepette, amit lenyűgözően meg is mutatott a szocsi esőben. Majdnem megnyerte a versenyt, csupán 1 körrel korábban kellett volna kiállnia a bokszba.”

Arra a kérdésre, hogy összejöhet-e végre a világbajnoki cím idén, Marko elárulta, a szezon hajrájában a Red Bull előnyben lehet.

„Először újra át kell vennünk a vezetést az összetettben. De a pályák többsége a Red Bull mellett szól.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!