Marko: Csak Verstappen miatt tudunk most versenyeket nyerni... - F1VILÁG.HU

Marko: Csak Verstappen miatt tudunk most versenyeket nyerni…

HIRDETÉS
A Red Bull motorsport-tanácsadója, dr. Helmut Marko állítja, az osztrák csapat csak és kizárólag Max Verstappennek köszönhetően tud mostanság versenyeket nyerni a Forma-1-ben, autójuk ugyanis jelenleg nem a leggyorsabb a mezőnyben.
BARCELONA, SPAIN - JUNE 23: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing arrives in parc ferme during the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on June 23, 2024 in Barcelona, Spain. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202406230244 // Usage for editorial use only //

A holland Kanada után Spanyolországban is nyerni tudott, noha a verseny favoritja a hétvégi teljesítmény alapján a McLaren ifjú titánja, Lando Norris volt. A győzelem szempontjából kulcsszerepe volt annak, hogy Verstappen a rajtnál meg tudta előzni a brit pilótát, nem sokkal később pedig a startnál az élre kerülő George Russellt is maga mögé utasította.

Arra a felvetésre, hogy a Red Bull autója már nem a leggyorsabb a mezőnyben, a Verstappen-faktornak hála viszont ezúttal is képesek voltak a győzelemre, Marko így felelt: „Pontosan. De még Max sem képes arra, hogy az egész idényben ennyire a határon vezessen. Az előzés, amivel az élre állt, még tőle is rendkívüli volt.”

Marko szerint a Bild című lap állítása, miszerint „Verstappen gyorsabb, mint a saját autója”, abszolút helytálló: „Remekül összefoglalja. Max azért nyert, mert annyira magabiztos, és nem azért, mert az autó olyan jó.”

A Red Bull tanácsadója az OE24 kérdésére hozzátette, az ő malmukra hajtaná a vizet az, ha a Ferrari és a McLaren után most a Mercedes sorakozna be mögéjük, mint legfőbb ellenfél. Marko mindenesetre rámutatott, Ausztriában sem lesz könnyű hétvégéjük.

„Ha most a Mercedes következik, az kedvezne nekünk és a világbajnoki terveinkhez. De emlékeztetnék a tavalyi évre, amikor az Osztrák Nagydíjon kezdődött a McLaren fellendülése. Ráadásul újra sprinthétvégénk lesz ott. Ha pénteken rosszul szerepelünk, elúszhat a sprintverseny…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!