Friss hírek

Marko: Egyetlen kanyarban buktuk el a pole-t

Egyetlen kanyarban bukta el a rajtelsőséget a Forma-1-es Spanyol Nagydíjon Max Verstappen – ezt mondja a Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko.

A holland pilóta a 2. helyről vághat neki a barcelonai futamnak, miután a szombati időmérőn 36 ezredmásodperccel alulmaradt bajnoki riválisával, Lewis Hamiltonnal szemben.

Pedig Verstappen utolsó gyorsköre ígéretesnek tűnt, a pálya közepén azonban a holland nem tudott olyan jó tempót diktálni, mint a hétszeres világbajnok.

Marko azt mondja, természetesen „dühösek” egy kicsit, hiszen Verstappen „minimális hátránnyal” maradt le a pole-ról. A szakember ugyanakkor hozzátette: „Lőtávolon belül vagyunk. Szóval pozitív hangulatban vágunk neki a versenynek, mert tudjuk, hogy nagyon-nagyon gyors versenyautónk van.”

A Red Bull tanácsadója szerint az adatokból egyértelműen megmutatkozik, Verstappen miért bukta el a rajtelsőséget Barcelonában.

„Egyetlen kanyarban veszítettük el, ez a kanyar a 4-es volt. Ebben a szektorban 2 tizedet veszítettünk.”

Verstappen egyébként az első és az utolsó szektorban gyorsabb volt Hamiltonnál, csupán a pálya közepén maradt alul Hamiltonnal szemben, ahogyan azt Marko is említette.

A Red Bull tanácsadója azt mondja, jó esélyeik lesznek a versenyen, hiszen a pénteki versenyszimuláció jól sikerült, habár „ennek most nincs akkora jelentősége, mert Max mindössze egy kört tett meg a közepes keverékű gumikkal”.

„Viszont a kivezető kör után rögtön megfutottuk a leggyorsabb kört a közepes keverékkel. Szóval jónak tűnik a helyzet.”

Miközben Verstappen újra az elsőségért harcolhatott, Sergio Perez számára nehezen alakult az időmérő. A mexikói egy alkalommal megpördült a Q3-ban, és végül csak a 8. rajtkockát csípte el.

„Már reménykedtünk abban, hogy stratégiailag be tudjuk őt vonni. Nyilván hátrányból indult a megpördülése miatt… De majd meglátjuk, hosszú verseny lesz” – mondta diplomatikusan a Red Bull tanácsadója.

„Perez nagyon jól bánik a gumikkal. Szóval talán játékba tudjuk hozni őt.”

Marko egyébként nem bírálta a mexikóit, ennek oka pedig, hogy Perez nemrég kezdte el Verstappen beállításait használni.

„Csak a harmadik edzés végén döntöttük el. Talán kevés volt az idő arra, hogy alkalmazkodjon az új beállításokhoz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!