Marko elárulta, mi okozta Verstappenék kiesését Bahreinben - F1VILÁG.HU

Marko elárulta, mi okozta Verstappenék kiesését Bahreinben

HIRDETÉS
A hétvégi Szaúd-arábiai Nagydíjon már nem lesz probléma a Red Bull üzemanyag-rendszerével: állítja az istálló tanácsadója, Helmut Marko, aki elárulta azt is, mi miatt estek ki autóik a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon.
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 20: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 locks a wheel under braking during the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 20, 2022 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Peter van Egmond/Getty Images)

A Red Bull világbajnoki címvédője, Max Verstappen a győzelemért csatázhatott Bahreinben, pár körrel a leintés előtt azonban autója műszaki hiba miatt megállt. Az utolsó körben hasonlóképp járt csapattársa, Sergio Perez, aki szintén a dobogóra volt esélyes.

A verseny után a csapat részéről úgy nyilatkoztak, az üzemanyagpumpával volt probléma, melyet minden csapatnak az olasz Marelli nevű vállalat szállít. Helmut Marko most elárult néhány újabb részletet a problémával kapcsolatban.

„Hogy egyszerűen fogalmazzunk: az üzemanyagellátó-rendszerben keletkezett vákuum miatt nem jutott üzemanyag a motorba” – mondta a szakember az F1-Insider című lapnak. „Szerintem meg fogjuk oldani a problémát már a hétvégi, szaúd-arábiai versenyre.”

A Red Bull tanácsadója ismét határozottan cáfolta azokat a pletykákat, melyek szerint a Red Bull autói nemes egyszerűséggel kifogyhattak az üzemanyagból a futam végére.

„Anélkül, hogy pontos számokat mondanék: elég üzemanyag volt mindkét autó tankjában.”

Habár a Red Bull végül pont nélkül zárt a szezonzárón, Marko optimistán várja a folytatást, és bízik abban, vissza tudnak majd vágni.

„Alapvetően elég gyorsak voltunk. Egyszerűen csak nem tudtuk a döntő pillanatban kihasználni a bennünk rejlő potenciált. Szaúd-Arábiában újra teljes sebességre kapcsolunk, és a győzelemért fogunk harcolni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!