Marko elárulta, nincs még lezárva a Horner-ügy - F1VILÁG.HU

Marko elárulta, nincs még lezárva a Horner-ügy

HIRDETÉS
Nem zárult még le Christian Horner zaklatási ügye, a folyamatban lévő eljárás azonban nincs már hatással a Red Bull Racing Forma-1-es csapatára — erről beszélt a minap az energiaital-gyárosok motorsport-tanácsadója, dr. Helmut Marko.
SUZUKA, JAPAN - APRIL 05: Oracle Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and Oracle Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko talk in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Japan at Suzuka International Racing Course on April 05, 2024 in Suzuka, Japan. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202404050573 // Usage for editorial use only //

A 2024-es F1-es idény meglehetősen botrányos események közepette indult a Red Bull csapatánál, hiszen kiderült, Christian Horner csapatfőnök ellen belső eljárás folyik, miután egy női munkatársa zaklatással vádolta meg. Bár a Red Bull GmbH által megbízott külső szakértő révén lefolytatott belső vizsgálat felmentette a brit szakembert, a botrányos eseménysorozat még hetekig folytatódott, a Red Bullnál zajló hatalmi harcok miatt pedig még Max Verstappen jövője is megkérdőjeleződött az istállónál.

Mostanra úgy tűnik, nyugalom telepedett az osztrák Forma-1-es csapatra, dr. Helmut Marko ugyanakkor egy grazi sajtótájékoztatón arról beszélt, tudomása szerint a Horner és korábbi asszisztense közötti ügy még nem zárult el, hozzátette azonban: „Ez olyasvalami, amit félre kell tenni, főleg egy olyan helyzetben, amikor csapatként és technikailag ilyen nagy kihívásokkal szembesülünk. Mindenkinek egy irányba kell húznia.”

Az F1VILÁG.HU értesülései szerint Horner egykori asszisztense polgári peres eljárás során kívánja „megfellebbezni” a Red Bull belső vizsgálatának eredményét. A nőt már korábban felmentették a munkavégzés alól az osztrák csapatnál, április elején ugyanakkor egy barátja nyilatkozott a BBC-nek, melyben arról beszélt, a nőt rendkívül rosszul érintették a történtek.

„Nagyon feldúlt, nagyon mérges, nagyon meg van ijedve, nagyon meg van félemlítve és nagyon magányos. Azt gondolom, nagyon nehéz megértenie őt annak, aki nem járt még az ő cipőjében” — fogalmazott a barát. „Képtelen megérteni azt, hogy az információk alapján egy független eljárás hogyan jutott erre a következtetésre, és ugyanez igaz a vizsgálatot követő eseményekre is. Sokkoló, de nem meglepő, hogy ennyire dühös.”

„Számos pénzügyi ajánlatot kapott, hogy eladja a sztorit, de egyikben sem akart részt venni. A helyzet az, hogy nem beszélhet a barátaival róla, csak a közvetlen családtagjainak… Van egy nő, aki követte a megfelelő folyamatot, mégis azt érzi, hogy nem hallgatják meg, és egy teljesen igazságtalan eljárásnak volt a részese.”

„Az ügyet regisztrálták a munkaügyi bíróságnál, ami nyilvános. Barátként annyit tudok mondani, hogy feltételezésem szerint Horner — mint ahogy eddig minden lépés során — mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a munkaügyi bíróság tárgyalásai ne legyenek nyilvánosak. Sajnos a dátum még nagyon távoli. Most felfüggesztették őt, és egyértelmű, hogy a Red Bull egy olyan eljárást követett, hogy végül kirúgja őt.”

Horner vádlójának barátja hozzátette: „Eltökélt szándéka, hogy kiderüljön az igazság. Egyszerűen csak szeretne a sportban dolgozni, és nagyon aggódik a hírneve miatt, illetve amiatt, hogy munkát kap-e máshol. Egész életét a motorsportban töltötte, szóval egyrészt nagyon aggódik és fél a jövője miatt, másrészt pedig eltökélt amellett, hogy kiderüljön az igazság.”

„Mivel a barátaival nem tud nyíltan beszélni, úgy gondolom, hogy elfojtott félelem és aggodalom van benne, amiért nem tud nyíltan kommunikálni a barátaival és a családjával, hogy azok támogassák őt és tanácsot adjanak. Mivel betartja a rá kiszabott feltételeket.”

„Egyértelmű, hogy egy szót sem tudott még mondani, azonosítani sem tudta magát, miközben Christian eleget tud beszélni az ügyről, mert olyan befolyásos helyzetben van. Miközben Horner ki tudja fejteni a saját részét az ügy kapcsán, őt teljesen elnémították.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!