Friss hírek

Marko elárulta, Verstappen mikor léphet ki a Red Bullos szerződésből

Hiába írt alá 2028 végéig a Red Bull Forma-1-es csapatával, természetesen van kilépési záradék Max Verstappen szerződésében – erről Helmut Marko, az energiaital-gyárosok tanácsadója beszélt egy interjúban.

A 2021-ben első F1-es világbajnoki címet nyerő Verstappen még az idei szezont megelőzően hosszabbította meg kontraktusát a Red Bull Racinggel. A felek 2028 végéig állapodtak meg egymással, így jelenleg a holland pilótának van a leghosszabb időtartamú szerződése a mezőnyben.

Ez persze nem jelenti feltétlenül azt, hogy 2028 végéig az osztrákoknál marad, mint minden F1-es szerződésben, ebben is vannak ugyanis záradékok, melyek elsősorban a teljesítménnyel vannak összefüggésben.

Hirdetés
 

„Ha a Red Bull hasonló „törést” szenved, mint 2014-ben, akkor természetesen van kilépési záradék” – mondta Helmut Marko a Formel1.de című lapnak, utalva arra az időszakra, amikor több éven át tartó dominancia után a hibrid motorok bevezetésével a Red Bull jócskán alulmaradt a Mercedesszel szemben.

A záradék pontos részleteiről természetesen Marko nem árult el semmit, ám kétségkívül a rivális csapatok számára mindenképpen hasznos információ ez arra az esetre, ha a következő évek során a Red Bull esetleg hátrébb csúszik a mezőnyben.

A Red Bullnál ugyanakkor nem is gondolnak erre, sőt, Verstappen abszolút kulcsember a csapatnál a jövő szempontjából.

„Max fontos szereplője a sakkjátszmának. Nem meglepő, hogy a gyártók is számításba veszik” – mondta Marko, utalva arra, hogy a hírek szerint a Red Bull a jövőben a Porschéval léphet majd szövetségre.

„Ezért fontos volt a Red Bull számára, hogy elmondhassuk, a mezőny legjobb versenyzője mellett köteleztük el magunkat 2028-ig. Ha egy olyasvalaki van a csapatban, mint Max, az hatással van a csapat többi tagjára, és a partnerekre is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!