Marko elárulta, Verstappen mikor léphet ki a Red Bullos szerződésből - F1VILÁG.HU

Marko elárulta, Verstappen mikor léphet ki a Red Bullos szerződésből

HIRDETÉS
Hiába írt alá 2028 végéig a Red Bull Forma-1-es csapatával, természetesen van kilépési záradék Max Verstappen szerződésében – erről Helmut Marko, az energiaital-gyárosok tanácsadója beszélt egy interjúban.
JEDDAH, SAUDI ARABIA - MARCH 26: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing prepares to drive in the garage during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at the Jeddah Corniche Circuit on March 26, 2022 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A 2021-ben első F1-es világbajnoki címet nyerő Verstappen még az idei szezont megelőzően hosszabbította meg kontraktusát a Red Bull Racinggel. A felek 2028 végéig állapodtak meg egymással, így jelenleg a holland pilótának van a leghosszabb időtartamú szerződése a mezőnyben.

Ez persze nem jelenti feltétlenül azt, hogy 2028 végéig az osztrákoknál marad, mint minden F1-es szerződésben, ebben is vannak ugyanis záradékok, melyek elsősorban a teljesítménnyel vannak összefüggésben.

„Ha a Red Bull hasonló „törést” szenved, mint 2014-ben, akkor természetesen van kilépési záradék” – mondta Helmut Marko a Formel1.de című lapnak, utalva arra az időszakra, amikor több éven át tartó dominancia után a hibrid motorok bevezetésével a Red Bull jócskán alulmaradt a Mercedesszel szemben.

A záradék pontos részleteiről természetesen Marko nem árult el semmit, ám kétségkívül a rivális csapatok számára mindenképpen hasznos információ ez arra az esetre, ha a következő évek során a Red Bull esetleg hátrébb csúszik a mezőnyben.

A Red Bullnál ugyanakkor nem is gondolnak erre, sőt, Verstappen abszolút kulcsember a csapatnál a jövő szempontjából.

„Max fontos szereplője a sakkjátszmának. Nem meglepő, hogy a gyártók is számításba veszik” – mondta Marko, utalva arra, hogy a hírek szerint a Red Bull a jövőben a Porschéval léphet majd szövetségre.

„Ezért fontos volt a Red Bull számára, hogy elmondhassuk, a mezőny legjobb versenyzője mellett köteleztük el magunkat 2028-ig. Ha egy olyasvalaki van a csapatban, mint Max, az hatással van a csapat többi tagjára, és a partnerekre is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!