Friss hírek

Marko elégedetlen Perezzel, de a mexikói mégis maradhat a Red Bullnál?

Nem kifejezetten elégedett Sergio Perez jelenlegi teljesítményével a Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko, így egyes sajtóhírek szerint nem kizárt, hogy a mexikói versenyzőnek ajtót mutatnak az idény végén. Az energiaital-gyárosok ugyanakkor azt mondják, heteken belül bejelentést tesznek jövő évi versenyzőpárosukkal kapcsolatban, ami mégis azt sejteti, Perez megtarthatja ülését 2022-re.

A Red Bull már hónapok óta hangoztatja, az augusztusi nyári szünetben hoz döntést arról, hogy 2022-ben kik vezethetnek majd csapataiknál, az AlphaTaurinál és a Red Bull Racingnél.

Bár a prioritás az, hogy a két istálló a mostani versenyzőkkel folytassa jövőre is, sajtójelentések szerint Helmut Marko sem Yuki Tsunoda, sem Sergio Perez teljesítményével nincs megelégedve.

Kettejük közül nyilván Perez helyzete az érdekesebb, hiszen a mexikói távozása esetén adja magát a kérdés, Max Verstappen mellett ki vezetheti majd a másik Red Bullt 2022-ben?

„Azt elmondhatom, hogy van néhány opció, amiket fontolgatunk, de nem akarok neveket mondani” – idézi a Nextgen-Auto.com című lap az osztrák szakembert.

Marko beszélt arról is, várhatóan a Belga Nagydíj idején jelentik majd be, két csapatuk, a Red Bull Racing és az AlphaTauri milyen felállással vág neki a 2022-es F1-es idénynek.

„Az első szándék az lenne, hogy a mostani négy versenyzőnkkel folytassuk. Ami a bejelentést illeti, talán Spában történik meg, vagy utána, Zandvoortban, ha megcsúsznánk.”

„Ami bizonyos, hogy be fogjuk jelenteni mind a négy versenyzőnket, tehát az AlphaTauri és a Red Bull párosát is.”

Marko beszélt arról is, Sergio Perez ugyanúgy nehézségekbe ütközik Max Verstappen csapattársaként, mint korábban Pierre Gasly és Alex Albon.

„Lemaradásban van Maxszal szemben, aminek nem örül. És mi is azt gondoltuk, hogy közelebb lesz, vagy következetesebb lesz ennyi verseny után. Próbálta megtalálni a saját útját a beállítások terén ahelyett, hogy Max beállításait használná, és ez a legjobb egy versenyző számára.”

„Max beállításaival nem könnyű boldogulni. Őt nem érdekli, ha az autója túlkormányzott a gyors kanyarokban. De eddig mindegyik második számú versenyzőnknek problémája volt ezzel. Perez ugyanezen ment keresztül. Kipróbálta a beállításait, de nem működtek – ez pedig komoly fejtörést okoz.”

Mindeközben az általában jól értesült olasz F1-es újságíró, Giorgio Terruzzi szerint Perez esetleges távozása nem jelentené azt, hogy Gasly vagy Albon kap helyet a Red Bullnál jövőre, Helmut Marko ehelyett a Forma-2-ből, vagy a Forma-3-ból hozna fel egy versenyzőt az F1-be. Ha viszont figyelembe vesszük, hogy 2022-ben jelentősen megváltoznak a Forma-1 szabályai, nehéz elképzelni, hogy az osztrákok mélyvízbe dobnának egy újonc pilótát.

Bárhogy is legyen, hamarosan választ kapunk a kérdésekre, Marko ígérete szerint ugyanis heteken belül döntés születik a versenyzőkérdésben…

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!