Marko elismerte, a Red Bull tárgyalt Hülkenberggel - F1VILÁG.HU

Marko elismerte, a Red Bull tárgyalt Hülkenberggel

HIRDETÉS
A 2019-es idény során kapcsolatban állt a Red Bull Forma-1-es csapatával Nico Hülkenberg – ezt az osztrák istálló motorsport-tanácsadója, Helmut Marko árulta el egy interjúban.
Nico Hülkenberg (GER) Renault F1 Team at turn 1.
Brazilian Grand Prix, Thursday 14th November 2019. Sao Paulo, Brazil.

Az már augusztus végén világossá vált, hogy a német versenyzőnek a 2019-es idényt követően távoznia kell a Renault-tól, a francia istálló ugyanis bejelentette, 2020-ban Esteban Ocon lesz Daniel Ricciardo csapattársa.

Már akkor hallani lehetett olyan híreket, melyek szerint Hülkenberg felvette a kapcsolatot a Red Bull-lal, melyet akkor a felek többször is cáfoltak. Helmut Marko viszont nemrég tiszta vizet öntött a pohárba és elárulta, valóban voltak egyeztetések a német versenyzővel.

„A kezdeményezés Hülkenberg részéről érkezett” – mondta a szakember, hozzátéve, hogy mivel Pierre Gasly nem teljesített jól az év első felében, kénytelenek voltak körülnézni a „piacon”.

A nyári szünetben aztán Gasly helyét a Toro Rossótól érkező Alexander Albon vette át, ám a Red Bull folyamatos kapcsolatban állt Hülkenberggel, hiszen nyitott kérdés volt, hogy 2020-ban ki lesz Max Verstappen csapattársa.

„Akkoriban nem tudtuk, hogyan teljesít majd Albon. Szóval nyitva hagytuk a lehetőségeket. De később Albon teljesítményét látva világossá vált, hogy Hülkenbergnek nem lesz helye nálunk.”

„Egészen eddig a mi versenyzőink közül válogattunk, és ez természetesen nagy biztonságot adott juniorjainknak. Hiszen nagy az esély arra, hogy velünk bekerülhetnek a Forma-1-be. Nem akarom azt mondani, hogy senkit sem szerződtettünk volna le kívülről, de jelentősen jobbnak kellett volna lennie.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!