Friss hírek

Marko elismerte, fontolgatták Hartley kirúgását

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko elismerte, fontolgatták, hogy megválnak versenyzőjüktől, Brendon Hartley-től, mivel azonban az új-zélandi javítani tudott teljesítményén, már nem keresik az utódját.

A Toro Rosso versenyzője nemrég mutatkozott be a Forma-1-ben, a szezon első versenyein azonban nem sikerült olyan jó teljesítményt nyújtania, mint csapattársának, Pierre Gasly-nak.

Néhány hete fel is merült, hogy a Red Bull szeretné lecserélni Hartley-t, helyére pedig a McLaren juniorversenyzőjét, Lando Norrist ültette volna be – a wokingi gárda azonban nemet mondott az ajánlatra.

Most Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója azt mondta, a Kanadai Nagydíjon elégedettek voltak Hartley teljesítményével, így nem akarják lecserélni őt.

„Ha a teljesítménye nem javult volna, akkor más alternatíva után kellett volna néznünk” – mondta a szakember a német Motorsport-Magazin.com kérdésére. „De nem ez a helyzet, és Brendon most már versenyképes.”

Hartley egyébként a montreali futam első körében kiesett, miután összeütközött Lance Stroll-lal, Marko azonban azt mondja, a balesetről nem az új-zélandi tehet.

„Mr. Stroll volt érintett. Pierre 11. helye biztató volt, Brendon pedig egy kicsit jobbnak tűnt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!