IMOLAGP

Marko: Ez egy nagy megkönnyebbülés

BAHRAIN, BAHRAIN - DECEMBER 05: Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko, Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talk in the garage during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Sakhir at Bahrain International Circuit on December 05, 2020 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója Max Verstappen és a csapat teljesítményét méltatta az F1-es Bahreini Nagydíj időmérőjét követően, miután a holland pilóta megszerezte a pole pozíciót.

A szezonnyitó Bahreini Nagydíjon Max Verstappen indulhat a pole pozícióból, miután közel 4 tizedmásodperccel maga mögé utasította Lewis Hamiltont, a Mercedes versenyzőjét.

Helmut Marko szerint megkönnyebbülést jelent számukra a mai eredmény, hiszen sokkal könnyebb úgy küzdeni a világbajnoki címért, ha már a szezon elejétől kezdve versenyképesnek mutatkoznak. 

„Ez a kör valami fantasztikus volt. Mindent kihozott belőle és négy tizeddel volt Hamilton előtt – ez mutatja, hogy mennyi potenciál van a versenyzőben, a motorban és az autóban” – nyilatkozta Helmut Marko a ServusTV-nek. 

„Minden, minden nagyon örömteli” – foglalta össze a csapat érzéseit Helmut Marko. „Ez egy nagy megkönnyebbülés. 2014 óta üldözzük a Mercedest. Ha hátul vagyunk, mindig kockáztatnunk kell.”

Ez egy nagyon fontos lépés számunkra. Csak úgy nyerhetünk világbajnokságot, hogy az elejétől kezdve versenyképesek vagyunk.”

A vasárnapi esléyekkel kapcsolatban Marko csak annyit mondott, bízik egy jó rajtban, és hogy onnantól kezdve sima versenyük lehet. 

Remélem, hogy a rajt sikerül, aztán relatíve kontrollálni tudjuk majd a versenyt.”

Sergio Perez, a Red Bull másik versenyzője csupán a 11. helyen végzett az időmérő edzésen, neki nem sikerült a továbbjutás a Q3-ba, miután a közepes keverékekkel nem volt elég gyors a Q2 végén. 

„Azt mondanám, hogy ez egy csapathiba volt, hogy nem a lágy gumikkal küldtük ki. Azt mondta, hogy még mindig benne van három tized. Nem ez volt a helyzet. Ugyanez érvényes Tsunodára is, őt is a lágyakkal kellett volna kiküldenünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!