Marko: Ez van, nem a Red Bullé a legjobb versenyzőpáros! - F1VILÁG.HU

Marko: Ez van, nem a Red Bullé a legjobb versenyzőpáros!

HIRDETÉS
A Red Bull motorsport-tanácsadója, dr. Helmut Marko továbbra is tartja azon véleményét, hogy noha ők rendelkeznek a legerősebb versenyzővel, a legjobb versenyzőpáros a Forma-1-ben bizony a McLarené.
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 04: Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing talks with Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko on the grid prior to the Sprint ahead of the F1 Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 04, 2023 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202311040435 // Usage for editorial use only //

Az energiaital-gyárosok jelenleg élen állnak a konstruktőri versenyben, Max Verstappen pedig az egyéni összetettben őrzi az első helyet. A Forma-1 mezőnye ezen a hétvégén Spanyolországban vendégeskedik majd, és bár a Red Bull az elmúlt időszakban nem mutatott olyan bombaformát, mint korábban, Helmut Marko azért bizakodva várja a barcelonai hétvégét.

„Nos, nekünk van a legjobb csomagunk a legjobb versenyzővel” — mondta Marko az OE24 című osztrák lapnak. „Hogy a legjobb kasztnink van-e, az majd kiderül. Tavaly a Mercedes erős volt Barcelonában, de az csak egy fellángolás volt.”

„Ha Barcelonában erősek vagyunk, akkor remélhetőleg jövő héten Ausztriában, és egy héttel később, Silverstone-ban is azok leszünk. Ez a három verseny nagyon sokat fog elárulni a valódi erőviszonyokról. Ezért dolgoznak a csapatunk tagjai ezekben a napokban is a végsőkig. Ehhez jön még hozzá az, hogy Sergio Perez autója Monacóban és Montrealban súlyosan megsérült.”

Marko arról is beszélt, bár Verstappennel természetesen elégedettek lehetnek, Pereznek muszáj lesz összekapnia magát, hiszen azok után, hogy hosszabbítottak vele, továbbra is hibát hibára halmoz.

„Azért hosszabbítottunk vele, hogy nyugalmat hozzunk a csapatunkba, ami sajnos nem teljesen sikerült. De most Checo előtt három verseny áll három valódi versenypályán, ott bizonyíthat” — mondta az osztrák szakember, majd amikor montreali nyilatkozatáról kérdezték, melyben azt mondta, szerinte a McLaren rendelkezik a legerősebb párossal, így felelt: „Ez van. Ők fiatalok, és nagyon közel vannak egymáshoz, különösen az időmérőkön. És mindketten fejlődni fognak még — különösen Piastri.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!