Friss hírek

Marko: Gasly ma már jobban teljesítene a Red Bullnál

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint az AlphaTauri csapatával lenyűgöző teljesítményt nyújtó Pierre Gasly ma már nem úgy szerepelne a Red Bull Racingnél, mint néhány éve.

Gasly 2017-ben a Toro Rosso színeiben mutatkozott be a Forma-1-ben, 2019-ben pedig Daniel Ricciardo helyét vehette át a Red Bull nagycsapatánál.

A francia számára viszont nehezen indult az idény, és képtelen volt tartani a lépést Max Verstappennel – a Red Bull így év közben visszaküldte őt a Toro Rossóhoz, helyére pedig Alexander Albont ültette.

Hirdetés
 

Gasly azóta valósággal szárnyal a ma már AlphaTauri néven szereplő faenzai istállónál: a tavalyi Olasz Nagydíjon győzni tudott, és két további dobogós eredményt is szerzett a csapattal, a legutóbbit az idei Azeri Nagydíjon.

A fiatal pilóta nemrég azt mondta, úgy érzi, jobb teljesítményt nyújt, mint valaha, és bár a Red Bull jelenleg nem fontolgatja, hogy visszaülteti őt a nagycsapat autójába, Helmut Marko szerint Gasly ma már jobban teljesítene a Red Bull Racingnél.

„Teljes mértékben egyetértek vele, ez a legjobb Gasly, akit eddig láttunk” – mondta Marko a Motorsport-Total.com című internetes lapnak nyilatkozva.

„De jelenleg a Red Bullhoz való visszatérés kérdése nem merült fel. Ugyanakkor a veszély adott, ha az ember Verstappen mellett versenyez, látható, [Sergio] Perez is hogyan küszködik az időmérőn.”

„De Gasly megváltozott. Nemrég, Grazban volt egy hosszú beszélgetésem vele. Nem úgy reagálna, vagy teljesítene ma, mint ahogy annak idején tette a Red Bull Racingnél.”

Marko megerősítette azt is, Gasly szerződése további 2 évre szól a Red Bull-lal, ami azt jelenti, hogy 2023 végéig az energiaital-gyárosok szárnyai alatt versenyezhet.

Gasly kétségkívül parádés teljesítményt nyújt az AlphaTaurinál: az istálló eddigi 48 pontjából 39-et ő szerzett, és egyelőre sokkal jobban teljesít, mint csapattársa, az újonc Yuki Tsunoda.

Arra a kérdésre, hogy a faenzai kiscsapat két ütőképes pilótával képes lenne-e harcolni a McLarennel és a Ferrarival, Marko így felelt: „Igen, ez lehetséges lenne.”

„Az egyik dolog, hogy Tsunoda nem végez rendszeresen pontszerző helyen, amit Gasly megtesz. A másik pedig, hogy az AlphaTaurinak volt két-három olyan versenye, ahol nem tudták kihozni az autóból a benne rejlő potenciált. De alapvetően igen, ez a cél.”

„És nem is látom okát annak, miért ne tartanánk ki Gasly mellett, mint az AlphaTauri vezéregyénisége.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!