Marko: Gasly nem megy az Alpine-hoz, de a Red Bullhoz se - F1VILÁG.HU

Marko: Gasly nem megy az Alpine-hoz, de a Red Bullhoz se

HIRDETÉS
Nagyon elégedett Pierre Gasly teljesítményével a Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko. A szakember leszögezte, a francia pilóta biztosan nem szerződik az Alpine-hoz, ám egyelőre arról sincs szó, hogy újra lehetőséget kap az energiaital-gyárosok nagycsapatánál.
BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 06: Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko talks with Pierre Gasly of France and Scuderia AlphaTauri on the grid prior to the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on June 06, 2021 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Gasly 2019-ben fél szezont versenyezhetett csak végig a Red Bull Racingnél, teljesítményével ugyanis nem voltak elégedettek, így visszaküldték őt a Toro Rossóhoz.

A fiatal pilóta azóta szinte szárnyakat kapott: három dobogós eredményt is szerzett a faenzai istállónál, tavaly, Monzában pedig első győzelmét is megszerezte.

Most, hogy Gasly a múlt hétvégi Azeri Nagydíjon a 3. helyen ért célba, természetesen a Red Bull tanácsadóját, a mindig kritikus Helmut Markót is megkérdezték teljesítményéről.

„Az AlphaTaurinál tökéletesen passzol a csomag. Ez a kombináció remekül összeállt. És van vele egy szerződésünk, ami mét 2 további évre érvényes. Nem tudom, hogy a Renault-val kapcsolatos hírek honnan erednek” – mondta a szakember az Auto Motor und Sport című lapnak.

„Gasly ideális nagykövet az AlphaTauri számára is divatos franciaként. Emellett pedig a teljesítménye az autóban is erős. A bakui versenyen volt némi teljesítménycsökkenése az autójának, szóval az, hogy sikerült maga mögött tartania Leclerc-t, igazán nagyszerű eredmény volt számára.”

Arra a kérdésre, hogy az elmondottak alapján akkor nem kell arra számítani, hogy Gasly visszakerül a Red Bull Racinghez, Marko kifejtette: „Ez a kérdés jelenleg nincs napirenden.”

„Nagyszerű versenyzőkkel rendelkezünk. Pedig már annyiszor írták, hogy nincsenek utódjaink… De Vips nyer a Forma-2-ben, ha az autó is bírja. Lawson abszolút ott van az elejében. Csak egy 10 másodperces büntetéssel lehet hátrébb küldeni. Szóval rengeteg tehetségünk van házon belül, akik a Red Bullnál akarnak versenyezni.”

Marko ugyanakkor beszélt arról is, Sergio Perez remek munkát végez jelenleg, így egyelőre nem kell attól tartania, hogy év végén elveszíti az ülését.

Arra a felvetésre, hogy Perez nyilvánvalóan ragaszkodni fog majd a Red Bull üléséhez jövőre is, a tanácsadó kifejtette: „Igen, ráadásul remekül beilleszkedett a csapatba. Nagyon jó csapatjátékos.”

Hirdetés

„A versenytempójára számítottunk. Az időmérőkön az elvárásokon alul teljesített. De ez is fejlődik szépen lassan. Monte-Carlóban például jobb kört futhatott volna. De nem jól álltunk hozzá. Szerettünk volna a biztonságra menni az első szett gumival, a második garnitúrával pedig támadni. De Monte-Carlóban és Bakuban is közbeszólt a piros zászló. Szóval fordítva kellett volna: elsőre futni egy szupergyors kört, aztán majd meglátjuk…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!