Friss hírek

Marko: Ha nem nyerünk hamarosan, Verstappen időzített bomba lesz!

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint rendkívül fontos az, hogy megoldást találjanak a közelmúltban felmerült problémákra, és ismét versenyeket nyerjenek a Forma-1-ben, máskülönben világbajnok versenyzőjük, Max Verstappen is elveszíti hidegvérét, és „időzített bomba” lesz.

A holland versenyző magabiztos teljesítménnyel kezdte az idényt, ám a háromból két futamot műszaki probléma miatt nem tudott befejezni, mindkétszer dobogós helyről esett ki. A holland pilóta szaúd-arábiai győzelmének köszönheti eddig megszerzett pontjait, a melbourne-i technikai probléma pedig természetesen nagyon frusztráló volt számára.

A Red Bullnál azt gyanítják, a „delfinezés” jelensége miatt rongálódott meg az üzemanyag-vezeték Verstappen autójában, emiatt nem ért végül célba a fiatal pilóta. A holland nem is rejtette véka alá csalódottságát, Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója ugyanakkor azt mondja, versenyzőjük ma már sokkal érettebben és higgadtabban tud reagálni az ilyen helyzetekre.

Hirdetés
 

„Sokkal higgadtabb. Az ausztráliai kiesése után visszajött a garázsba, és higgadtan átbeszéltük a dolgokat. Ezúttal ugyanakkor tudtuk, hogy bajba kerülhetünk, mert már az időmérőn is meg kellett birkóznunk vele, szóval nem derült égből villámcsapásként ért bennünket” – mondta a szakember az ORF televíziónak.

„Max egy emóciókkal teli, szenvedélyes versenyző, aki mindig kimondja a véleményét. Véleményem szerint viszont ma már sokkal higgadtabb – higgadtabb, mint régen.”

Marko arról is beszélt, Verstappen egyelőre még nem annyira magabiztos az autóban, ennek köszönhető az is, hogy nincs akkora előnyben saját csapattársával, Sergio Perezzel sem.

„Az autó beállításait tekintve néha nincs meg az önbizalom ahhoz, hogy alkalmazni tudja extrém vezetési stílusát” – fogalmazott Marko. „Látható az is, hogy Checo emiatt közelebb van hozzá, mint korábban.”

A Red Bull tanácsadója végül figyelmeztetett: a saját érdekükben muszáj lesz mihamarabb újra versenyt nyerniük, ha ugyanis így folytatódik, Verstappen nem fogja tudni megőrizni hidegvérét.

„Ha nem nyerünk hamarosan, egy időzített bomba lesz!” – fogalmazott Marko.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!