Friss hírek

Marko: Ha Vettel eggyé válik az autóval, nehéz őt legyőzni

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko biztos abban, ha az Aston Martin képes lesz megfelelő autót biztosítani Sebastian Vettel számára, a német másodvirágzását élheti a Forma-1-ben.

Vettel az idei szezon végén távozik a Ferraritól, ahol az elmúlt években jobbára csak küszködött. A 2021-ben már Aston Martin néven szereplő Racing Pointnál folytatja, a négyszeres világbajnok pedig többször kijelentette, nagyon hisz a projektben, és izgatottan várja már a közös munkát.

Korábbi főnöke, Helmut Marko azt mondja, Vettel azért küszködik idén annyira, mert képtelen megbarátkozni a Ferrari autójával. Ha viszont az Aston Martin képes lesz jó versenygéppel előállni, nehéz lesz legyűrni a németet.

„Ami Sebastiant illeti, mindennek jól kell működnie az autóban, máskülönben elkezd túl sokat gondolkodni” – mondta Marko a német Sport 1 televíziónak.

„Ezért volt annyi problémája Daniel Ricciardóval is 2014-ben. A Red Bullnak sem volt győztes autója akkor. A Mercedes mérföldekkel előttünk járt.”

„De amikor Sebastian eggyé válik az autóval, akkor nehéz legyőzni őt. Ha az Aston Martin – a Mercedes technológiával – kényelmes lesz számára, ugyanazt a csodát láthatjuk ismét. Persze nekünk az érdekünk az lenne, hogy ne így legyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!