Marko: Hamilton rakétamotorja már nem lesz olyan erős a következő versenyen - F1VILÁG.HU

Marko: Hamilton rakétamotorja már nem lesz olyan erős a következő versenyen

HIRDETÉS
Hiába próbál félelmet kelteni a Mercedes Forma-1-es csapata azzal, hogy Lewis Hamilton a jövő hétvégi Szaúd-Arábiai Nagydíjon ugyanazt a motort kapja majd, mellyel Brazíliában agyonverte a mezőnyt, a Red Bullnál nem aggódnak túlzottan.
LOSAIL INTERNATIONAL CIRCUIT, QATAR - NOVEMBER 20: Sir Lewis Hamilton, Mercedes W12 during the Qatar GP at Losail International Circuit on Saturday November 20, 2021 in Losail, Qatar. (Photo by Charles Coates / LAT Images)

Hamilton az interlagosi hétvégén kapott új aggregátot, mellyel a versenyen a 10. helyről rajtolva viszonylag sima győzelmet szerzett.

A Katari Nagydíjat követően Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke elárulta, Dzsiddában a hétszeres világbajnok újra ezt a „csípős” motort kapja majd, így magabiztosan várják a szezon utolsó előtti versenyét.

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko viszont azt mondja, nem rezeltek be, hiszen az a motor már közel sem lesz olyan ütőképes, mint Brazíliában.

„Hamiltonról tudjuk, hogy a brazíliai motorjában már mintegy 400 km van” – idézi Marko szavait a De Telegraaf című lap. „És annak a motornak a degradációja jelentős.”

„Szóval az a rakéta már nem lesz olyan erős a következő versenyeken, mint Interlagosban – mi így gondoljuk.”

A Mercedesnél egyébként néhány hete ismerték el, komoly fejtörést okoz számukra az, hogy V6-os erőforrásuk nagyon gyorsan degradálódik, így viszonylag hamar veszít a teljesítményéből a megtett kilométerek függvényében.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!