Marko írásbeli figyelmeztetést kapott az FIA-tól - F1VILÁG.HU

Marko írásbeli figyelmeztetést kapott az FIA-tól

Írásos figyelmeztetésben részesítette Dr. Helmut Markót a Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

Az osztrák szakember azt követően került kritikák kereszttüzébe, hogy az Olasz Nagydíjat követően a Servus TV egyik műsorában azt fejtegette, versenyzőjük, Sergio Perez miért nem tud olyan jó teljesítményt nyújtani, mint csapattársa, a kétszeres világbajnok Max Verstappen.

„Tudjuk, hogy gondjai vannak az időmérőn, ingadozik a formája. Dél-Amerikai, és egyszerűen nem annyira fókuszált fejben, mint Max, vagy mint Sebastian (Vettel)” – fogalmazott Marko, kinek nyilatkozata sokaknál kiverte a biztosítékot. Egyrészt azért, mert Mexikó Észak-Amerikában van, másrészt pedig azért, mert egyesek szerint Marko rasszista, sztereotip megjegyzést tett saját versenyzőjére.

A szóban forgó TV-műsor után a Servus TV bocsánatkérő közleményt adott ki Marko nevében, aki később Sergio Pereztől is elnézést kért négyszemközt. Lewis Hamilton szerint viszont elfogadhatatlan, hogy a Forma-1, illetve a Red Bull csapata nem vette ennél komolyabban az ügyet.

Az FIA végül pénteken erősítette meg a RacingNews365.com című internetes portálnak, Marko írásbeli figyelmeztetést kapott a szervezettől. A szövetség szóvivője azt mondta, a szakembert emlékeztették „az FIA etikai kódexének megfelelően a motorsport közismert személyiségeként vállalt felelősségére”.

A Red Bull F1-es csapatfőnöke, Christian Horner az ügy kapcsán azt mondta, ők azért nem adtak ki közleményt, mert hivatalosan Marko nem a Red Bull Racing alkalmazottja, az osztrák szakember azonban nagyon megbánta már az általa mondottakat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!