Marko már feladta, hogy megtalálja az új Verstappent - F1VILÁG.HU

Marko már feladta, hogy megtalálja az új Verstappent

Nincs jelenleg olyan feltörekvő tehetség a motorsport világában, aki képes lenne Max Verstappenéhez hasonló sikereket elérni a Forma-1-ben — ezt mondja a Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko.

Verstappen idén sorozatban harmadik világbajnoki címét is megszerezte, jelenlegi szerződése pedig 2028 végéig szól a Red Bullnál. Az energiaital-gyárosok juniorprogramjuk révén természetesen továbbra is számos ifjú pilóta útját egyengetik, Oliver Goethe például hamarosan az F3-as Makaói Nagydíjon debütálhat az energiaital-gyárosok színeiben.

„Ő egy remek srác, egy német, aki Londonban és Monte-Carlóban él. Gyors volt a tesztnapok során, jövőre pedig bizonyítania kell az F3-ban” — mondta a szakember az OE24 kérdésére.

Marko ugyanakkor elárulta, jelenleg nem lát olyan feltörekvő versenyzőt, aki olyan sikereket tudna elérni a Forma-1-ben, mint jelenleg Max Verstappen, vagy korábban Sebastian Vettel.

„Benne [Goethében] talán megvan egy kicsi ugyanabból a pimaszságból, de én már feladtam az új Verstappen keresését. Alapvetően nincs ilyen… Örülök, ha találunk egy jövőbeli futamgyőztes.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!