Marko még nem gondol a vb-címre: Hamiltonnal úgysem történik soha semmi! - F1VILÁG.HU

Marko még nem gondol a vb-címre: Hamiltonnal úgysem történik soha semmi!

HIRDETÉS
Max Verstappen már a hétvégi Szaúd-Arábiai Nagydíjon bebiztosíthatja első világbajnoki címét, a Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko viszont egyelőre nem akar számolgatni. A szakember arra sem számít, hogy Lewis Hamiltonnak balszerencséje lesz az utolsó versenyeken.
ZANDVOORT, NETHERLANDS - SEPTEMBER 04: Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko talks with Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing in the garage during final practice ahead of the F1 Grand Prix of The Netherlands at Circuit Zandvoort on September 04, 2021 in Zandvoort, Netherlands. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)

A Forma-1-es világbajnokság a hajrájához érkezett: ezen a hétvégén egy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában vendégeskedik a mezőny, majd a világbajnokság egy héttel később, Abu Dhabiban zárul.

A Red Bull jelenleg az egyéni és a konstruktőri bajnoki címért is harcban van a Mercedes ellen, az energiaital-gyárosok pedig abban bíznak, ezúttal jobb formát mutathatnak, mint a legutóbbi futamokon.

„Brazíliában esélytelenek voltunk, Katarban pedig elkövettünk egy hibát a beállításokkal. De még mindig elöl vagyunk. Most vissza kell vágnunk Dzsiddában. Maxnak minden esélye megvan még” – idézi az Österreich című osztrák a Red Bull tanácsadóját, Helmut Markót.

Marko kitért arra is, bár a Mercedes bombaformában volt a legutóbbi versenyeken, minden követ megmozgatnak a hajrában.

„Higgyék el, minden emberünk gőzerővel dolgozik! Max pedig a szimulátorban készül, még otthon is van neki egy! Nem igazán érdekli, hogy soha nem vezetett még ezen a pályán korábban.”

Arra a kérdésre, hogy a Red Bull küldött-e mérnököket Szaúd-Arábiába, hogy feltérképezzék az új pályát, Marko így felelt: „Ezt Toto Wolffra és barátjára, Alex Wurzra bízom…”

„Mit érnénk vele? Ha jól tudom, még semmit sem fejeztek be. Még mindig kotrógépek és munkagépek közlekednek ott. A pályát csak az utolsó pillanatban tisztítják meg. Pár kör pedig elég lesz ahhoz az edzésen, hogy Max jól kiismerje az aszfaltcsíkot.”

Verstappen előnye jelenleg 8 pont Lewis Hamiltonnal szemben, így a holland akár már ezen a hétvégén bebiztosíthatja a világbajnoki címet. Erről részletesebben ebben a cikkben írtunk. Helmut Marko viszont egyelőre nem szeretne számolgatni.

„Kérem, hagyjanak békén a számolgatásokkal! Vagy térjek vissza megint ahhoz az 50 ponthoz, amit Max önhibáján kívül elveszített?!” – kérdezett vissza a Red Bull tanácsadója, majd kitért arra is, nem számít arra, hogy Hamiltont balszerencse sújtja majd.

Hirdetés

„A Mercedesnél csak Bottas robban le mindig… Hamiltonnal soha semmi nem történik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!