Friss hírek

Marko még nem gondol a vb-címre: Hamiltonnal úgysem történik soha semmi!

Max Verstappen már a hétvégi Szaúd-Arábiai Nagydíjon bebiztosíthatja első világbajnoki címét, a Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko viszont egyelőre nem akar számolgatni. A szakember arra sem számít, hogy Lewis Hamiltonnak balszerencséje lesz az utolsó versenyeken.

A Forma-1-es világbajnokság a hajrájához érkezett: ezen a hétvégén egy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában vendégeskedik a mezőny, majd a világbajnokság egy héttel később, Abu Dhabiban zárul.

A Red Bull jelenleg az egyéni és a konstruktőri bajnoki címért is harcban van a Mercedes ellen, az energiaital-gyárosok pedig abban bíznak, ezúttal jobb formát mutathatnak, mint a legutóbbi futamokon.

„Brazíliában esélytelenek voltunk, Katarban pedig elkövettünk egy hibát a beállításokkal. De még mindig elöl vagyunk. Most vissza kell vágnunk Dzsiddában. Maxnak minden esélye megvan még” – idézi az Österreich című osztrák a Red Bull tanácsadóját, Helmut Markót.

Marko kitért arra is, bár a Mercedes bombaformában volt a legutóbbi versenyeken, minden követ megmozgatnak a hajrában.

„Higgyék el, minden emberünk gőzerővel dolgozik! Max pedig a szimulátorban készül, még otthon is van neki egy! Nem igazán érdekli, hogy soha nem vezetett még ezen a pályán korábban.”

Arra a kérdésre, hogy a Red Bull küldött-e mérnököket Szaúd-Arábiába, hogy feltérképezzék az új pályát, Marko így felelt: „Ezt Toto Wolffra és barátjára, Alex Wurzra bízom…”

„Mit érnénk vele? Ha jól tudom, még semmit sem fejeztek be. Még mindig kotrógépek és munkagépek közlekednek ott. A pályát csak az utolsó pillanatban tisztítják meg. Pár kör pedig elég lesz ahhoz az edzésen, hogy Max jól kiismerje az aszfaltcsíkot.”

Verstappen előnye jelenleg 8 pont Lewis Hamiltonnal szemben, így a holland akár már ezen a hétvégén bebiztosíthatja a világbajnoki címet. Erről részletesebben ebben a cikkben írtunk. Helmut Marko viszont egyelőre nem szeretne számolgatni.

„Kérem, hagyjanak békén a számolgatásokkal! Vagy térjek vissza megint ahhoz az 50 ponthoz, amit Max önhibáján kívül elveszített?!” – kérdezett vissza a Red Bull tanácsadója, majd kitért arra is, nem számít arra, hogy Hamiltont balszerencse sújtja majd.

„A Mercedesnél csak Bottas robban le mindig… Hamiltonnal soha semmi nem történik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!